Ukrayna, savaştan hemen sonra Leopard tanklarını istediğini açıkladı: Belki de bu süreci hızlandırmanın zamanı gelmiştir?

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrij Melnyk, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Ukrayna’nın resmi olarak Almanya’dan 3 Mart 2022’de Leopard tanklarını talep ettiğini açıkladı. Melnyk "Belki de bu süreci hızlandırmanın zamanı gelmiştir?” ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna, savaştan hemen sonra Leopard tanklarını istediğini açıkladı: Belki de bu süreci hızlandırmanın zamanı gelmiştir?

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrij Melnyk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ukrayna’nın Leopard tankları konusunda Almanya’ya resmi talebi savaşın başlamasından 7 gün sonra, 3 Mart 2022’de yaptığını duyurdu.

Melnyk, “Nazik bir hatırlatma: Ukrayna, Rusya'nın savaşı başlatmasının 7’nci gününde, 3 Mart 2022'de Almanya'dan Leopard tankları tedarik etmesini resmen istedi. Bugün barbar Rus savaşının 334’üncü günü. Belki de bu süreci hızlandırmanın zamanı gelmiştir?” ifadelerini kullandı.

Alman üretimi Leopard tanklarının Ukrayna'ya gönderilmesine Berlin yönetiminden daha önce yeşil ışık yakıldı.

Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, birkaç gün önce Polonya'nın Ukrayna'ya Leopard tanklarını teslim etmesi halinde buna engel olmayacaklarını söylemişti.

Almanya’da Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı'nda Savunma Bakanları ise Kiev'e gelişmiş tanklar sağlanması konusundaki görüş ayrılıklarını çözememişti.

LEOPARD TANKLARI

Almanya'nın ürettiği Leopard tankları, Danimarka, Finlandiya, Yunanistan, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, İsveç, İspanya, Çekya, Türkiye ve Macaristan gibi AB ve NATO ülkelerinde bulunuyor.

Dünya çapında çeşitli ordularda hizmet veren yaklaşık 2 bin 670 Leopard 2 tankı mevcut. Yaklaşık 64 ton ağırlığındaki Leopard tankları, saatte 70 kilometre hıza ulaşabiliyor ve 120 milimetrelik yivsiz top namlusuyla 5 bin metreye kadar hedefleri vurabiliyor.

Polonya ve Finlandiya gibi Avrupalı müttefikler, Ukrayna'ya bu tankları göndermeye hazır olduklarını ve Berlin'in onayını beklediklerini ifade etmişti. Ancak Leopard tankları Almanya'da üretildiği için Ukrayna gibi başka ülkelerde kullanılması için Almanya'nın onayının alınması gerekiyor.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin