Ukrayna, gazeteciler için 'cehennem'e dönüştü

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları Sorumlusu Konstantin, ülkede görev alan gazetecilerin yaşadıkları zorluklara değindi.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna, gazeteciler için 'cehennem'e dönüştü

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları Sorumlusu Konstantin Dolgov yaptığı açıklamada Bakanlığın ‘Rossiya Segodnya’ Uluslararası Haber Ajansı mensubu Andrey Stenin’in Ukrayna’da tutuklanması konusunu Ukrayna ve uluslararası toplum nezdinde gündeme getireceğini söyledi.



Dolgov yaptığı açıklamada ‘Bu çirkinliğe bir son vermenin zamanı geldi. Bundan sonra da, BM, AGİT gibi uluslararası platformları kullanmaya devam edeceğiz” dedi. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları Sorumlusu Konstantin Dolgov sözlerini şöyle sürdürdü: “Ukrayna gazeteci birliklerinin gazeteci Stenin’in tutuklanması konusunda neden pasif bir tavır içinde olduklarını anlaşılmıyor. Ukrayna gazeteci örgütleri, Ukraynalı gazetecilerin Rusya’da tutuklanması sırasında çok sayıda başvuruda bulunmuşlardı. Ancak Ukrayna’daki durum konusunda susuyorlar. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin