Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'den direniş çağrısı: Ruslar ağır zayiata uğrayacak

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna kentlerini bombalamasının ardından bir açıklama yaptı. Halka seslenen Volodimir Zelenskiy, direniş çağrısı yaparak, "Ruslar ağır zayiata uğrayacak. Bu şeytan bir halkı yok etmek istiyor." dedi. Zelenskiy, "Askeri deneyimi olan herkes İçişleri Bakanlığına başvursun" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'den direniş çağrısı: Ruslar ağır zayiata uğrayacak

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekatı sonrası Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy önemli açıklamalarda bulundu.

Zelenskiy'nin açıklamalarından öne çıkanlar;

DİRENİŞ ÇAĞRISI: ÜLKENİZİ SAVUNUN

Ukrayna kuzeyden güneye kadar hava saldırısı ile karşı karşıya kaldı. Ordumuz ağır bir saldırı ile karşı karşıya.

Askerlik deneyimi olan herkes ordumuza katılabilir. Eski ordu üyeleri ve görevlilieri de orduya çağırıyorum. Hepimiz geleceğimizi belirleyeceğiz. Lütfen gelip ordumuza katılın. Gerekirse kan dökülecek. Birbirimiz için çalışalım. Şu an hepimiz harika bir ülkenin vatandaşıyız. Ülkenizi savunun. Aynı zamanda bu zorlu koşullar altında her şirketin her işletmecinin de geleceğimizi belirmele durumu söz konusu olacak. Lütfen toplumumuz için çalışın.

SESİNİZİ RUSLAR OLARAK YÜKSELTEBİLİRSİNİZ

Ukrayna bankaları ve diğer bankalar gerekli rezervlere sahip. Tüm siyasetçilerimize ve bağımsızlığımızı savunanlara teşekkür etmek istiyorum.

Bugünden itibaren dünya tarihinden Rusya kötücül olarak anılacak. Rusya halkına da sesleniyorum. Rusya halkının da bir seçim şansı var. Rusya'daki herkes dışarı çıkıp bu savaşa karşı sesini yükseltebilir. Sesinizi Ruslar olarak yükseltebilirsiniz.

Sevgili Ukrayna'nın güçlü vatandaşları, Rusya'da akrabaları bulunanlar hepiniz harekete geçin, hepimizin harekete geçmesi gerekiyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin