Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den Turkovac aşısı açıklaması

BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, ödül sonrası düzenledikleri basın toplantısında yerli aşı Turkovac hakkında da açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den Turkovac aşısı açıklaması

İspanya'nın en prestijli ödülü olan Asturias Prensesi Ödülleri'ne layık görülen BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, ödül sonrası düzenledikleri basın toplantısında yerli aşı Turkovac hakkında da açıklamalarda bulundu.

"Olağanüstü bir takım çalışmasıyla imkansızın imkansızını gerçekleştirdik." diyen Şahin, "2020'de başladığımız çalışmaları en kısa zamanda bitirmemiz gerekiyordu. Vardiyalı 24 saat çalıştık. Herkes işine konsantre oldu. Dışarıda olup bitenden kimsenin haberi yoktu. Bu bize büyük bir sorumluluk ve aynı zamanda büyük bir fırsat verdi." dedi.

Ürettikleri Kovid-19 aşısının aşamalarının engelsiz bir süreçle ilerlediğini kaydeden Şahin, faz 1'de 4 bin , faz 2'de 60 bin ve faz 3'te 5 milyon kişide uygulanan aşının onayının çok büyük bir veri tabanına dayandığını vurguladı.

Özlem Türeci de Kovid-19 aşısını bulmalarından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, "Bilimin, küresel bir krize karşılık verebileceğini gösterdik." diye konuştu.

'Turkovac salgının aşılmasında insanlığa yardımcı olacak'

Sputnik'in haberine göre, Türeci, Kovid-19'a karşı Türkiye'de geliştirilen yerli Turkovac aşısı için ise "Onay alan tüm aşılar gibi salgının aşılmasında insanlığa yardımcı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Mevcut durumda piyasada olan Kovid-19 aşılarının virüsün mutasyona uğrayan türlerine karşı da etkili olduğunu anlatan Türeci, buna rağmen yeni bir virüsle karşı karşıya olmalarından dolayı tedbiri ve araştırmaları elden bırakmamak gerektiğini ifade etti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin