Uğur Mumcu vefatının 25’inci yılında anılacak

Uğur Mumcu, katledilişinin 25'inci yılında Kadıköy'de gazeteciler ve yazarlar tarafından anılacak.

Google Haberlere Abone ol
Uğur Mumcu vefatının 25’inci yılında anılacak

Türk basınının duayen ismi Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993’te Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek yaşamını yitirmişti.



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Kadıköy Belediyesi katledilişinin 25. yılında Uğur Mumcu’yu anmak ve gazetecilerle dayanışmak için bir etkinlik düzenleyecek. Etkinlik, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde, ‘Türkiye’de Gazeteci Olmak, Gazeteci Ölmek’ başlığıyla düzenlenecek.



BEDEL ÖDEYENLER KATILACAK



Etkinlikte bedel ödemiş ve ödemeye devam eden gazeteciler ve katledilen gazetecilerin yakınları konuk olacak. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt  Nuhoğlu’nun açılış konuşmalarını yapacağı etkinliğin moderatörleri Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş ve Gazeteci-Yazar Yasemin Arpa olacak.



GAZETECİLER KONUŞMA YAPACAK



Hasan Fehmi’den Abdi İpekçi’ye, Metin Göktepe’den Hrant Dink’e katledilen gazetecilerin Uğur Mumcu şahsında anılacağı geceye konuşmacı olarak Altan Öymen, Aydın Engin, Barış İnce, Erol Önderoğlu, Fatih Polat, Mihail Vasilidais, Hilmi Hacaloğlu, Kadri Gürsel, Meryem Göktepe, Mine Sögüt, Mustafa Köz, Tuğçe Duygu Köksal, Tuğrul Eryılmaz ve Yasemin Giritli İnceoğlu katılacak.


Etiketler uğur mumcu anma
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin