Uğur Mumcu için sahneye çıktılar

22 yıl önce katledilen gazeteci Uğur Mumcu, Karşıyaka'da da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Uğur Mumcu için sahneye çıktılar

Uğradığı bombalı saldırı sonucu 24 Ocak 1993'te katledilen Araştırmacı Gazeteci - Yazar Uğur Mumcu, İzmir Karşıyaka'da da çeşitli etkinliklerle anıldı. Mumcu'nun yazılarından derlenerek hazırlanan 'Söz Meclisten' İçeri adlı tiyatro oyunu, sanatseverlerden büyük beğeni topladı.



SALON DOLDU TAŞTI



Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe Belediye Başkan Vekili Süha Barlak, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu, meclis üyeleri ve bine yakın Karşıyakalı katıldı. Ankara Ekin Tiyatrosu'nun sahnelediği, yönetmenliğini Murat Atak'ın üstlendiği iki perdelik oyunda Nusret Çetinel, Koray Ergun, Tuncay Yığcı, Bilal Gürdere, Adnan Çelik, İhsan Ustaoğlu, Selim Kalıç ve Ercüment Güvenç gibi tanınmış tiyatro oyuncuları rol aldı.



YÜREĞİMİZE KAZIDIK



Başkanvekili Süha Barlak, Uğur Mumcu'nun, yazıları, düşünceleri ve aydınlık Türkiye idealleri ile yolumuza ışık tutmaya devam ettiğini söyledi. CHP İlçe Başkanı Mustafa Özuslu ise "Mumcu'nun bedenini bizden aldılar ama yazılarını ve düşüncelerini yüreğimize kazımamıza engel olamadılar" dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin