Uğur Mumcu anılıyor... TGC 'Türkiye’de Gazeteci Olmak, Gazeteci Kalmak' toplantısı düzenledi: Öldürülenler hep gerçeği söyleyenlerdi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Uğur Mumcu’yu anma etkinlikleri kapsamında toplantı düzenledi. Toplantıda gazetecilerin sadece gerçeğe ulaşıp, yurttaşlara gerçeği söyledikleri için öldürüldüklerine dikkat çekildi.

Google Haberlere Abone ol
Uğur Mumcu anılıyor... TGC 'Türkiye’de Gazeteci Olmak, Gazeteci Kalmak' toplantısı düzenledi: Öldürülenler hep gerçeği söyleyenlerdi

TGC 7. Türkiye'de Gazeteci Olmak, Gazeteci Kalmak Toplantısını düzenledi.

İstanbul'da düzenlenen toplantıda konuşmacılar gazetecilerin sadece gerçeğe ulaşıp, yurttaşlara gerçeği söyledikleri için öldürüldüklerine dikkat çekti.

OLCAYTO: TÜRKİYE’DE GAZETECİLERE YÖNELİK SALDIRILAR SON BULMUYOR

Toplantı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’nun açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Olcayto konuşmasında şu konulara dikkat çekti:

 “Değerli arkadaşlar;  birer birer eksiliyor bizim kuşak. Önceki Başkanımız Orhan Erinç’i de kaybettik. Benim 62 yıllık arkadaşım. İlk gazeteciliğe başladığım dönemde Son Posta’da istihbarat şefimdi. Ondan sonra arkadaşlığımız bugüne kadar devam etti. Kendisine rahmet diliyorum, sevenlerine sabır diliyorum. Cemiyetimize verdiği hizmetler büyüktür ruhu şad olsun.

ORAL: ÖLDÜRÜLENLER GERÇEĞİ SÖYLEYENLERDİ

 PEN Yazarlar Derneği Başkanı Zeynep Oral ise “Hasan Fehmi, Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Musa Anter, Hrant Dink, Metin Göktepe. Dikkat edin, öldürülenler, gerçeğe ulaşanlar, hep gerçeği söyleyenlerdi” diye başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bütün bu katliamların hiç biri aydınlanmadı: Belki tetikçi yakalandı ama azmettiren, kışkırtanlar, hedef gösterenler ki asıl sorumlular onlar asla cezalandırılmadı. O gün bu gün bu yaralar hala kanamakta. Kanama bir türlü dinmiyor. Adalet yerini bulmadıkça da dinmeyecek. Çünkü üstleri hep örtüldü. Pislikler ortaya çıkmasın. Cezasızlık devam etsin ki Anayasa çiğnenebilsin, Cumhuriyet ilkeleri, adalet, laiklik, hakkaniyet yok edilebilsin; birileri dilediği gibi at koşturabilsin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin