Uğur Kurt’u cemevinde vuran polis yeniden hâkim karşısına çıktı. Daha önce para cezasına çarptırılan sanık polis: Vereceğiniz karara razıyım

İstanbul Okmeydanı’nda bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği cemevinin avlusunda polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Uğur Kurt'un ölümüne ilişkin dava yeniden görülmeye başladı. Önceki yargılamada 12 bin 100 lira adli para cezasına para cezasına çarptırılan polis memuru Sezgin Korkmaz, savunmasında “Vereceğiniz karara razıyım" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Uğur Kurt’u cemevinde vuran polis yeniden hâkim karşısına çıktı. Daha önce para cezasına çarptırılan sanık polis: Vereceğiniz karara razıyım

Uğur Kurt, 2014 yılında Okmeydanı'nda bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği cemevinin avlusunda polis memuru Sezgin Korkmaz'ın silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetmişti. 

Sanık polis Sezgin Korkmaz 12 bin 100 lira adli para cezasına çarptırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi Kurt’un yaşam hakkının ihlal edildiğine karar vererek Korkmaz’ın yeniden yargılanmasına hükmetti.

Bugün görülen duruşmada mahkeme mütalaasını hazırlaması için dosyayı Cumhuriyet savcısına gönderdi. 

AYM’nin kararı doğrultusunda bugün  Korkmaz'ın yargılanmasına yeniden başlandı. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Kurt’un ailesi katılırken, sanık polis memuru Sezgin K. SEGBİS ile duruşmaya bağlandı. Taraf avukatları da salonda hazır bulundu.  

"VERECEĞİNİZ KARARA RAZIYIM" 

Sezgin K. duruşmadaki savunmasında, "Ben araçtan indiğimde bir kişi elinde molotofla bize doğru gelince ben de bir el ateş ettim. Daha sonra havaya ateş ettim. Ancak kurşun 75 metre mesafede olan bir vatandaşa geldi. Son derece üzgünüm. Vereceğiniz karara razıyım" dedi.

BİLİRKİŞİ RAPORU ALINMASI TALEBİNE RET

Mahkeme, duruşmaya katılan vekillerin olaya ilişkin görüntüler için bilirkişi raporu alınması talebini reddederek dosyayı, mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet savcısına gönderdi.  

 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin