Uğur Günay Yavuz'dan 'doğa' temalı fotoğraf sergisi!

Uğur Günay Yavuz’un “Tahribat” fotoğraf sergisi Tophane'de açılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Uğur Günay Yavuz'dan 'doğa' temalı fotoğraf sergisi!

Tahribat sözcüğü, özellikle doğaya karşı insanların tüm bencilliği ile yaptıklarıyla birebir örtüşüyor. “Tahribat” sergisinde 3’üncü köprü ve yeni çevre yolu inşaatında yok edilen Kuzey Ormanları fotoğrafları “Ağaç” serisinde yer almakta. HES, taş madeni, çarpık kentleşme sonucu oluşan kuraklık fotoğrafları ise “Su” serisini oluşturuyor. Her iki seri de tamamen insanoğlunun bencilliğiyle yarattığı tahribatı ortaya koyuyor. 



Tahribat sergisindeki fotoğraflar, tuzlu baskı tekniği kullanılarak ahşap plakalar üzerine basılmıştır. Tekniğin temeli, baskı yapılacak ahşap yüzeye tuzlu su sürülmesi ve ardından gümüş nitrat sayesinde ışığa duyarlı hale getirilmesine dayanmaktadır. 



Tuzlu baskı 1800’lü yılların ortalarında yoğun olarak kullanılmış bir tekniktir.Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nde öğretim elemanı olan Uğur Günay Yavuz’un çok sayıda ulusal ve uluslararası sergileri ve bildirileri bulunmaktadır. Son dönem çalışmalarında alternatif baskı teknikleri üzerine yoğunlaşmıştır.



Uğur Günay Yavuz’un “Tahribat” fotoğraf sergisi 3 Kasım 2014 Pazartesi günü 18.00'de MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Sarnıç Galeri'de açılacak. Sergi 16 Kasım 2014 tarihine kadar görülebilir.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin