Uğur Dündar ilk kez paylaştı: Bazıları çok şaşıracak! Seccade tartışmasıyla ilgili Dündar'dan dikkat çekici paylaşım geldi

Türkiye'de iki gündür seccade tartışması yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerde duran bir seccadenin üzerine ayakkabıyla bastığı fotoğrafı gündem olurken, Kılıçdaroğlu'na yönelik de sert eleştiriler yöneltildi. Bu konuda hem CHP hem de cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'ndan da açıklamalar geldi. Usta gazeteci tv100 programcısı Uğur Dündar da sosyal medyadan seccadeyle ilgili bir paylaşım yaptı ve ilk kez paylaştığı bir fotoğrafı takipçilerine "bazıları çok şaşıracak" dedi.

Uğur Dündar ilk kez paylaştı: Bazıları çok şaşıracak! Seccade tartışmasıyla ilgili Dündar'dan dikkat çekici paylaşım geldi

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün katıldığı bir iftar programının ardından yerde duran bir seccadenin üzerine ayakkabıyla bastığı fotoğrafı kamuoyunun gündeminde yer aldı.

Bu fotoğraf sonrasında hem sosyal medyada hem de basında bununla ilgili tartışmalar başlarken, CHP ve Kemal kılıçdaroğlu'na yönelik de buçlamalar yönelitildi.

CHP'den ise bu konuyla ilgili çaıklama yapıldı ve "Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir." açıklaması yapıldı.

CHP'nin, açıklamasında, sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Canan Kaftancıoğlu ile birlikte katıldığı kalabalık bir iftar buluşmasının ardından çekildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir. Bu tür durumlara yönelik hassasiyeti herkes tarafından bilinen Sayın Genel Başkanımız ve İl Başkanımızın, ortaya çıkan bu talihsiz durum nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtmek isterim." ifadelerine yer verildi.

Konu ile ilgili sosyal medyadan açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Göremediğim için çok üzgünüm, Dünyada kimseyi incitmek istemem" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, bu konuyu propaganda olarak kullananları da eleştirdi.

Ve "Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum." ifadelerini kullandı.

Uğur Dündar ilk kez paylaştı: Bazıları çok şaşıracak! Seccade tartışmasıyla ilgili Dündar'dan dikkat çekici paylaşım geldi

Uğur Dündar'dan seccade paylaşımı

Öte yandan seccade tartışması sürerken usta gazeteci ve tv100 programcısı Uğur Dündar da bir paylaşımda bulundu. 

Dündar, "bazıları çok şaşıracak" diyerek sosyal medyadan anneannesi ve dedesinin fotoğrafını paylaşarak her ikisinin de hacı olduğunu söyledi ve seccade ile ilgili olarak ise kendisine öğretilen bilgiyi aktardı.

Dündar, paylaşımında "Bazıları çok şaşıracak! Anneannem ve dedem hacıydılar.(Fotoğrafta görülenler) Büyükbabam ise müftü-öğretmen... El yazması "Remil ilmi" kitabı vardı. Bana henüz 6-7 yaşlarındayken, namaz kıldıktan sonra ilk yapmamız gereken şeyin, seccadeyi toplayıp kaldırmak olduğunu öğrettiler." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin