UEFA Başkanı Ceferin: VAR hayranı değilim

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, hakem hatalarının önüne geçebilmek için hayata geçirilen VAR sistemi hakkında konuştu. Ceferin, "VAR hayranı değilim ve sonucu beğenmiyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol
UEFA Başkanı Ceferin: VAR hayranı değilim

İngiliz Mirror Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan futbolun en güçlü isimlerinden biri olan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, VAR sistemi hakkında sert eleştirilerde bulundu. Ceferin, VAR'ın da gelmesiyle artık bugünlerde burnun uzunsa ofsaytta kalıyorsun. 10-20 santim pozisyonlarda tolerans kullanmalıyız. Bunun için çalışıyoruz. VAR'ın büyük bir hayranı değilim. Gol oluyor, futbolcular sevinemiyor bile. Kenardan bekle, bekle diye ses geliyor. Şu an sistemden memnun değilim. Ancak geri alamayız... Şu anda sistemi iptal ediyoruz dersek bizi öldürürler. Daha iyisini yapmaya çalışacağız" dedi.

"Hakemler üzerinde baskı var"

Hakemlerin üstündeki baskıya değinen UEFA başkanı, "Bugünlerde hakemlerin üzerinde farklı bir baskı var. 70 bin - 80 bin kişilik statlarda herkes size bağırırıken bile bir karar vermek zorundasınız. Londra, Berlin veya başka bir yer... Hepsinde sonuçta aynı karar vermek zorundasınız" ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin