Uçaklarda maske zorunluluğu kalktı mı? THY Genel Müdürü Ekşi'den flaş maske açıklaması

29 Mayıs itibariyle üç gün üst üste koronavirüs vaka sayısının 1000'in altında olmasından dolayı, toplu taşımada uygulanan maske takma zorunluluğu kalktı. Bu gelişmenin ardından uçaklarda maske takma zorunluluğunun kalkıp kalmadığı merak konusu olmuştu. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi konu ile ilgili açıklama yaptı. Ekşi, yarından itibaren uçaklarda maske zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Uçaklarda maske zorunluluğu kalktı mı? THY Genel Müdürü Ekşi'den flaş maske açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada günlük koronavirüs vaka sayısının 3 gün üst üste 1000’in altında olması halinde toplu taşıma araçlarındaki maske zorunluluğunun kaldırılacağını duyurmuştu. Bakan Koca, 22 Mayıs pazar günü 905 olarak açıklanan vaka sayılarının ardından yaptığı açıklamada “Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1000’in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle!” ifadelerini kullanmıştı.

Maske zorunluluğunun kaldırılmasının ardından ilk açıklama THY'den geldi.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, yarından itibaren uçaklarda maske zorunluluğunun bittiğini duyurdu.

Ekşi, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Yarın size maskelerimizin ardından değil, her zamanki gibi tüm içtenliğimiz ile gülümseyeceğiz. Milletçe gayret ettik, kurallara uyduk, sabrettik ve kazandık. Şimdi tebessüm zamanı" ifadelerini kullandı.

İşte Ekşi'nin o paylaşımı:

Ekşi, yurt içi uçuşlarında maske zorunluluğunun kaldırıldığını, yurt dışı uçuşlarında ise ülke kurallarına göre hareket edileceğini açıkladı.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ekşi, "Sevgili yolcularımız. Gelen sorulara istinaden: Soru: Yurt içi seferlerinde maske zorunluluğu kalktı mı? Cevap: Evet

Soru: Yurt dışı seferlerinde maske takmak zorunlu mu? Cevap: Maske zorunluluğu sefer yapılan ülkenin kuralına bağlı olarak farklılık göstermektedir" paylaşımında bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin