Uçak ile seyahat edenler aman dikkat. Eşyalarınız kaybolabilir. Uzmanından uyarı geldi: "Fotoğrafını çekin"

Her gün binlerce insan iş, seyahat gibi çeşitli nedenlerden ötürü uçak ile yolculuk yapıyor. Ancak uçak kullananların dikkat etmesi gereken önemli bir detay bulunuyor. Eşyaların kaybolmaması için uygulayabileceğiniz bu taktik sizi mağduriyet yaşamaktan kurtaracak.

Google Haberlere Abone ol
Uçak ile seyahat edenler aman dikkat. Eşyalarınız kaybolabilir. Uzmanından uyarı geldi: "Fotoğrafını çekin"

Dünyada her gün binlerce insan farklı şehirlere, ülkelere uçak ile ulaşım sağlıyor.

Ancak zaman zaman yolcuların eşyaları kaybolabiliyor, mağduriyetler ortaya çıkabiliyor.

Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Dr. Öğr Üyesi Zeynep Tunca Özcan, yolcuların bu mağduriyetleri yaşamamaları için önemli tüyolar verdi.

"MUTLAKA FOTOĞRAFINI ÇEKMELİ"

Tunca Özcan, “Yolcular, havalimanlarında valizlerini sağlam halde havayolu firmalarına teslim etmeden önce mutlaka fotoğrafını çekmeli. Valizler, seyahat süresi boyunca havayolu firmasının sorumluluğundadır” dedi.

Valizleri teslim etmeden önce kontuarın önünde valizinin sağlam halinin fotoğrafının çekilmesini öneren Özcan şöyle devam etti: “Ayrıca valizin kontuarda uçağa konulmak üzere bantta ilerlediğini gözle takip edilmeli. Havayolu firması tarafından verilen bagaj fişi, yolculuk boyunca mutlaka saklanmalı. Yolculuk sonrasında ise valiz beklerken tatsız sürprizler ile karşılaşabiliriz. Valiz uçaktan çıkmayabilir veya hasarlı gelebilir. Panik olmadan hemen havalimanındaki yetkililere durum bildirilmeli. Valiz kayıpsa veya hasarlıysa tutanak tutulmalı. Yolculuk öncesinde valizin çekilen fotoğrafları delil niteliği taşıyacaktır” 


Bagajın kaybından ya da zarara uğranılmasından taşıyıcı havayolu firmasının sorumlu olduğunu söyleyen Dr. Zeynep Tunca Özcan, “Havayolu ile taşıma; valizin bir havaalanında veya bir hava aracında veya havaalanı dışına indirilmesi halinde o yerde taşıyıcının muhafaza ve nezareti altında bulundukları süreyi kapsar. Taşıyıcı, aynı zamanda havayolu ile valiz taşınmasındaki gecikmeden doğan zarardan da sorumludur. Valizdeki hasar, teslim alırken açıkça fark edilebilir nitelikte ise derhal, fark edilmediyse tesliminden itibaren en geç 7 gün içerisinde havayolu firmasına ihbarda bulunulmalı. Bagaj çeşitli nedenlerle gecikmeli olarak teslim edildiyse ihbar, bagajın tesliminden itibaren en geç 21 gün içinde yapılmalıdır” dedi.

Kaynak: İHA
Etiketler uçak seyahat valiz
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin