Üç kadına saldıran polisler hakkında soruşturma açıldı. Fransa'da kutlama yapan kadınlar polisin saldırına maruz kalmıştı

Fransa'da üç kadına saldıran polisler hakkında soruşturma açıldı. Kadınlar Fas'ın Dünya Kupası'nda Portekiz'i eleyerek yarı finale yükselmesini kutlarken saldırıya uğramıştı.

Google Haberlere Abone ol
Üç kadına saldıran polisler hakkında soruşturma açıldı. Fransa'da kutlama yapan kadınlar polisin saldırına maruz kalmıştı

Fas'ın Dünya Kupası'nda yarı finale yükselmesi, Avrupa'nın birçok kentinde olduğu gibi yaklaşık bir milyon Faslının yaşadığı İspanya'da da meydanlarda kutlandı.

Fas-İspanya sınırında bulunan ve 85 bin civarındaki nüfusunun yaklaşık yüzde 43'ü Müslüman olan Ceuta'da Anayasa Meydanı'nda dün akşam kutlama yapanlar arasında bulunan üç kadına, kentteki yerel polisin coplarla vurarak saldırması tepki çekti.

Üç kadın, söz konusu polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sosyal medyada yayılan ve 1 dakikadan az olan görüntülerde, 3-4 polisin meydanda kutlama yaptıkları belirtilen üç kadına copla saldırması yer alıyor.

Ceuta özerk yönetimi ve İspanya ulusal polisinin söz konusu olayla ilgili soruşturma açtığı bildirildi.

İspanya'da iktidardaki koalisyon hükümetinin büyük ortağı Sosyalist İşçi Partisinin (PSOE) Ceuta'daki kolu ile bu kentte faaliyet gösteren Vatandaş ve İtibar Hareketi Partisi olayın araştırılmasını ve sorumluların yakalanmasını istedi.

Aşırı sağ görüşlü Vox partisinden ise Ceuta yerel polisine destek veren açıklamalar yapıldı.

Faslıların İspanya'daki kutlamaları genel anlamda olaysız geçti.

 

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin