Üç harfli marketler tartışmasına Gazeteci Fatih Altaylı da katıldı! "Madem öyle kapatın üç harflileri. Bakalım ucuzluk olacak mı!"

Türkiye’nin gündemine oturan zincir market tartışmalarına bir tepki de Fatih Altaylı'dan geldi. Türkiye’nin gündemine oturan zincir market tartışmalarına sert tepki gösteren Altay," Hayat pahalılığının nedeni olarak zincir marketleri gösterdiğine dikkat çekerek, "Madem öyle kapatın üç harflileri. Bakalım ucuzluk olacak mı!" diye seslendi.

Google Haberlere Abone ol
Üç harfli marketler tartışmasına Gazeteci Fatih Altaylı da katıldı! "Madem öyle kapatın üç harflileri. Bakalım ucuzluk olacak mı!"

Son günlerde gündeme bomba gibi düşen "üç harfli marketler" tartışması giderek büyüyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "FETÖ ile işkisi araştırılsın" demesinin ardından patlayan olaylarda AK Parti Hatay Milletvekili Yayman'ın "üç harfli marketler" sözü de çok tepki çekmişti. 

Ardından BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç bu açıklamalara tepki göstermiş "Aynaya bakın. Kendilerini göreceklerdir. Bunların hepsinde bir art niyet vardır. Bir algı yönetimi vardır. Bunlara tüketicimiz hiçbir zaman karşılık vermemiştir.Biz bu ülkenin temel taşlarıyız" açıklamasını yapmıştı.

Bu tartışmalara yeni bir isim daha eklendi. Gazeteci Fatih Altaylı yazısında "Eleştirince beni suçluyordunuz. Kapatın bakalım üç harfli marketleri, bakalım ucuzluk olacak mı!" tepkisini gösterdi. 

Altaylı'nın yazısından satır başları şöyle: 

"Üç harfli adı altında “cinleştirilen” ve korkutucu bir hale getirilen ucuz zincir marketleri geçmişte eleştirdiğimiz zaman, bunları koruyucu şemsiyesi altına alan, bu marketlerin halka hizmet ettiğini söyleyen bizzat bu marketleri savunan hep iktidar olmuştu. Markasız, ucuz ürün satan bu marketler mahalle aralarına kadar yayıldı, piyasaya hakim oldu.

Veresiye defterinin yerini de “kredi kartı” aldı.

Artık bakkal amcaya değil, bankaya borçlanıyordu halkımız.

Aradan 10 küsur yıl geçti.

Türkiye’deki hayat pahalılığının nedeni olarak bu zincirleri gösteriyorlar.

Patronları, kurucuları, sahipleri büyük ortakları mevcut iktidarın bir parçası olan zincirler ise şimdi canhıraş bir şekilde kendilerini savunmaya çalışıyorlar.

Haklılar mı!

Elhak haklılar.

Ve muhtemelen tarihlerinde ilk kez bu kadar karsız bir dönem geçiriyorlardır.

Ve ilk kez yıllarca destekleyip parçası oldukları iktidar tarafından hedefe alındılar.

Madem öyle kapatın üç harflileri.

Bakalım ucuzluk olacak mı!"

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin