Üç Fidan'ın anmasında polis üç kadın gazeteciye saldırdı!

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idamlarının yıl dönümünde yapılmak istenen anma yürüyüşünde, polis hem eylemcilere hem de eylemi haberleştirmek isteyen üç kadın gazeteciye saldırdı.

Google Haberlere Abone ol
Üç Fidan'ın anmasında polis üç kadın gazeteciye saldırdı!

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun (BDSP) Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyinİnan’ın idam edilişlerinin yıldönümünde Galatasaray meydanından Taksim’e yapacağı yürüyüşe polis gaz bombası ve copla saldırdı.



Haber takibi yapan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabirleri Rojda Korkmaz ve SevdiyeErgürbüz ile Fırat Haber Ajansı (ANF) ve BirGün gazetesi muhabiri Zeynep Kuray da polis şiddetine maruz kaldı. 



“FİŞLEDİKLERİNİ İTİRAF ETTİLER”



Zeynep Kuray, bianet’e yaptığı açıklamada, polisin önce fotoğraf çekmelerini engellemek istediğini sonra da kendilerine saldırdığını anlattı:



“Bir polis kolumu kırmak istedi, amirlerinden biri de ‘Hapisten çıkıp buraya mı geldin’ diyerek bizi yasadışı şekilde fişlediklerini açıkça söylemiş oldular.”



Üç kadın gazeteci, görevde olduklarını ve basın kartlarını göstermek istemelerine rağmen zorla gözaltına alındı ve polis aracına bindirildi. Polisin Korkmaz’a tokat atmasına tepki gösteren Kuray’a ters kelepçe takıldı. Kuray, çevik kuvvet polislerinin kendilerine kötü muamelede bulunduğunu anlattı:



“Daha sonra amirleri geldi, biz gazeteci olduğumuzu söyleyince araçtan indirip kimlik kontrolü yaptı, çalıştığımız basın kurumlarının kartını gösterdik. O sırada alandaki diğer gazeteciler de gelerek, bizim alınmamıza tepki gösterdi. Kimlik kontrolünün ardından serbest bırakıldık.”



Üç kadın gazeteci, darp raporuyla birlikte savcılığa başvurarak suç duyurusunda bulunacak.



ÜÇ GÜNDE BEŞ "MÜDAHALE"



Polis, Taksim meydanında Cuma, Cumartesi ve Pazar günü yapılmak istenen tüm yürüyüşleri gaz bombası ve tazyikli suyla engelledi.



Cuma günü önce Türkçülük Günü'nü kutlamak isteyen ülkücülere polis müdahale etti.



Her Cuma 19:00’da toplanarak tutuklu arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle eylem yapan Grup Yorum üyeleri ve onlara destek olanların yürüyüşü de bu hafta engellendi.



Polis, "İstiklal Caddesi yürüyüş güzergahı değildir" diyerek kitleye dağılmasını söyledi, kitle dağılmayınca tazyikli suyla saldırdı.



Hey Tekstil işçilerinin her hafta Cumartesi günü saat 18:00’de Taksim’den başlayarak yaptığı eyleme de bu hafta müdahale edildi.



Bu haftaki yürüyüşte, bir yılı aşkın zamandır hak arama mücadelesi veren Hey Tekstil işçisiAli Ekber Alp’in kızı Dilan Alp’in 1 Mayıs eyleminde polis tarafından ağır yaralanması protesto edilecekti.



Pazar günü de idamın yıldönümünde yürümek isteyen Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu’nun yanı sıra Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) yürüyüşü tazyikli su ve gaz bombasıyla engellenmek istedi.



TKP grubu polis engeline rağmen yürüyüşünü tamamladı. Kitle konuşmaların ardından tam dağılmak üzereyken polis bir kez daha suyla saldırdı.



Dün gece Galatasaray’ın şampiyonluğunu Taksim meydanında kutlayan binlerce kişi ise hiçbir engellemeyle karşılaşmadı. (BİANET)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin