Twitter'dan savaş başlattı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Twitter hesabından rüşvete ve yolsuzluğa karşı savaş açtığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Twitter'dan savaş başlattı!

Aliyev, "Azerbaycan’da korrupsiyaya (Yolsuzluğa) ve rüşvetxorluğa (Rüşvete) yer olmamalıdır" diyerek başladığı tweet'lerini sert ifadelerle sürdürdü. Yolsuzluğa ve rüşvete karşı önümüzdeki yıllarda büyük cezalar uygulanacağını duyuran Aliyev, beş yıl içinde Azerbaycan’ın yolsuzlukla mücadelede örnek ülke olmasını amaçlandığını yazdı.



Aliyev’in bu sabah arka arkaya yazdığı tweet'ler şöyle:



" Bütün dövlet memurları bunu eşitsinler, bilsinler ve ele işlesinler ki, hemişe dövlet ve xalq qarşısında alnıaçıq, üzüağ olsunlar. (Bütün devlet memurları öyle çalışmalıdır ki devlet ve halk karşısında anlı açık, yüzü ak olsunlar.)



"MEMURLAR SORUMLULUKLARINI BİLMELİDİR..."



"Dövlet memuru xalqın xidmetçisidir. Xalqın birinci xidmetçisi menem ve bütün dövlet memurları bele işlemelidir?" (Devlet memuru halkın hizmetçisidir. Bütün devlet memurları öncelikli işinin halka hizmet olduğunu bilmelidir.)



" Her bir dövlet memuru öz mesuliyyetini derk etmelidir". (Her devlet memuru, kendi sorumluluklarını bilmelidir.)



"DEVLET MEMURU RÜŞVET ALMAMALI..."



"Her bir dövlet memuru temiz işlemelidir, xalqla bir yerde olmalıdır, tevazökar, işgüzar ve vetanperver olmalıdır, rüşvet almamalıdır, özünü xalqdan üstün tutmamalıdır, işlediyi bölgelerde, sahelerde hörmet qazanmalıdır ve Vatana sadiq, sadaqatli olmalıdır.



(Her devlet memuru dürüst çalışmalı, mütevazı, samimi vatansever olmalı, rüşvet almamalıdır. Kendini halktan üstün tutmamalıdır. Çalıştığı bölgelerde ve bölümlerde saygı kazanmalı vatanına sadık olmalıdır.)



"RÜŞVET ALMA CİDDİ ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAK"



"Heç bir xarici dairenin tesiri altına düşmemelidir. Bax, dudur esas prinsipler. Her bir dövlet memurundan taleb edirem ki, bu prinsiplere amel etsin." (Dışarıdan gelecek etkilere kapalı, bu prensipleri esas edinmeli ve bu prensiplere uymalıdır.)



"Növbeti illerde de rüşvetxorluğa bulaşmış insanlar çox ciddi şekilde cezalandırılacaqlar." (Önümüzdeki yıllarda rüşvete bulaşmış olanlar çok ciddi şekilde cezalandırılacaktır.)



"AZERBAYCAN 5 YIL İÇİNDE ÖRNEK ÜLKE OLMALIDIR"



"Növbeti beş il arzinde Azerbaycan korrupsiyaya ve rüşvetxorluğa qarşı mübarizede de nümunevi ölke olmalıdır." (Önümüzdeki beş yıl içinde Azerbaycan yolsuzluğu ve rüşvete karşı savaşımda örnek bir ülke olmalıdır



AZERBAYCAN’IN SİCİLİ KÖTÜ



Azerbaycan, Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün her yıl yayınladığı Yolsuzluk Algısı Endeksi’nin 2013 yılındaki sıralamasına göre yolsuzlukla mücadelede 175 ülke arasında 127’nci sırada yer aldı. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin