Twitter'da yeni değişiklik! Elon Musk'tan tweet. Kendi logosunu değiştirdi. Elon Musk için X ne anlama geliyor.

Twitter'ın CEO'su Elon Musk, sosyal medya platformunun klasik "kuş" logosunu "X" harfi ile değiştireceğini duyurmuştu. Musk, iki saat önce yaptığı paylaşımda Twitter'in yeni logosunun ipuçlarını verdi.

Google Haberlere Abone ol
Twitter'da yeni değişiklik! Elon Musk'tan tweet. Kendi logosunu değiştirdi. Elon Musk için X ne anlama geliyor.

Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yakında Twitter markasına ve yavaş yavaş tüm kuşlara veda ediyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Başka bir paylaşımında, Twitter için kullanılacak yeni logonun görseline de yer veren Musk, "Bu gece iyi bir X logosu paylaşılırsa, yarın tüm dünyada yayına geçeriz. Bu X gibi." sözlerini sarf etmişti.

Musk'tan bir hamle daha geldi. Bugün yaptığı paylaşımda 𝕏 işaretini kullandı.

 ELON MUSK İÇİN X NEDEN ÖNEMLİ?

Musk, 1995’te kardeşiyle birlikte ‘Zip2’ isminde bir yazılım şirketi kurdu. Bu girişim 1999’da 307 milyon dolara satıldı. Aynı yıl Musk, buradan kazandığı parayla ‘X.com’ isminde bir internet bankacılığı şirketi kurdu. Bu şirket, yazılım şirketi ‘Confinity’ ile birleşerek meşhur ‘PayPal’ adını aldı.

Musk’ın ‘X’li şirket sevdası burada bitmedi. ‘X’ harfini Musk’ın sonraki şirketlerinde de görüyoruz. Mesela uzay araştırmaları şirketi SpaceX bunlardan biri. Geçen haftalarda kurduğu yapay zeka şirketinin ismi de ‘xAI.’ Elektrikli araç üreten Tesla firmasının en yaygın modellerinden birisiyse ‘Tesla X.’Musk, şirketlerine ‘X’li isim koymasının yanı sıra X harfine düşkünlüğünün olduğunu da ara ara dile getiriyor. Ama bunun nedenini açıklamıyor.

Bu düşkünlük o kadar ileri seviyede ki Musk, en son doğan çocuklarından birine ‘X’ diye sesleniyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler elon musk twitter logo
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin