Twitter'da 'tezkere' atışması!

CHP'li Sezgin Tanrıkulu ile BDP'li Pervin Buldan Twitter'da 'tezkere' için tartıştı.

Google Haberlere Abone ol
Twitter'da 'tezkere' atışması!

Tezkere oylamasına katılmayan ve "Kürtlere yönelik tüm politikaların savaş dışı olması gerek" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'na BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'dan "Mesele sadece tezkere değil, sizin hala o partide görev yapmanızdır" yanıtı geldi. 



CHP'li Tanrıkulu, Twitter hesabından "Kürt meselesi devam ettirilen güvenlik politikaları ile değil demokrasi, özgürlük ve eşit yurttaşlık anlayışı çözüm yoluna girebilir. Kürtlere yönelik tüm politikaların savaş dışı olması gerek; savaş bu coğrafyanın yaptırım tehdidi olmamalı artık. Tezkere oylamasına katılmayacağım. Askeri çözüm arayışı; barış/çözüm umudunun psikolojik zemini ortadan kaldırır" değerlendirmesinde bulundu. 



"Tezkereye evet diyeceklerin vicdanlarından kuşku duyuyorum" ifadelerini paylaşan BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da Twitter hesabından CHP'li Tanrıkulu'na yanıt verdi. Buldan, Tanrıkulu'na "Mesele sadece tezkere değil, sizin hala o partide görev yapmanızdır. CHP tezkereye evet diyecektir" diyerek yanıt verdi. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin