Twitter'da seçim polemiği! Benjamin Harvey 21 - Mehmet Şimşek 9

Bloomberg'in İstanbul Büro Şefi Benjamin Harvey'in tweet'ine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten jet yanıt...

Google Haberlere Abone ol
Twitter'da seçim polemiği! Benjamin Harvey 21 - Mehmet Şimşek 9

Ekonomi kanalı Bloomberg'in internet sitesinde yayınlanan bir yazıyı tweet'leyen Amerikalı gazeteci Benjamin Harvey'e Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten jet hızıyla yanıt geldi. Yine Twitter'dan...



Onur Ant ve Ali Berat Meriç imzalı 'Erdoğan ekonomiden uzaklaştıkça, muhalefet kendine ses buluyor' başlıklı yazıda, 2002'de ekonomik çözümlerle iktidarını güçlendiren AK Parti'nin 10 yıldan fazla bir zamandan sonra ilk defa ekonomik programdan uzaklaştığına vurgu yapılarak, Türkiye'de işsizlik oranlarının son 5 yılın rekor düzeyine ulaştığı belirtiliyor.



"Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından, uzun bir süredir ilk defa AK Parti'nin ekonomik gündemi belirlemek yerine varolan gündemin takip ettiği" görüşüne yer verilen yazıda, buna karşın muhalefet partilerinin asgari ücretten, vergilendirmeye uzanan bir yelpazede ekonomik vaatlerle seçmene seslendiği dile getiriliyor.



Yazının linkini, bu sabah Twitter'dan "10 yıldan fazla bir süredir ilk defa yatırımcılar gücünü yitirmiş bir AKP'nin Türkiye seçimlerinde tercih edilen sonuç olduğunu söylüyor" mesajıyla paylaşan Bloomberg Büro Şefi Benjamin Harvey'e, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tepki gösterdi.



Şimşek, Harvey'in tweet'inin altına yine İngilizce olarak, "Yatırımcılardan alınmış tek bir alıntı yok. Böyle bir sonuca nerden sıçradınız? Son kamuoyu yoklaması AKParti hükümetinin iki puan güçlendiğini gösteriyor" mesajını yazdı.



Yazıda, Mehmet Şimşek'in konuşmalarından yapılan alıntının yanı sıra, yükselen piyasalarla ilgilenen Londra merkezli Amundi adlı şirketin stratejistlerinden Abbas Ameli - Renani'nin görüşlerine de yer vereiliyor.



Renani, e-mail'le ilettiği açıklamasında şu yorumda bulunuyor: "Eğer AKP çoğunluk oylarını alamada başarısız olur ve koalisyon kurmak zorunda kalırsa, piyasanın buna olumsuz olarak vereceği tepki uzun süreli olmaz. AKP'nin 13 yıllık mutlak çoğunluğundan sonra, seçmenin azalan güven oyu belki de partinin, daha önceki yıllarda olduğu gibi yeniden ekonomiye odaklanması için gerekli olan bir şeydir."



Harvey'in bu yorumdan alıntıyla gönderdiği tweet ilk biz bu haberi hazırlarken 21 retweet, Bakan'ın cevabı ise 9 retweet almıştı.



Twitter'da seçim polemiği! Benjamin Harvey 21 - Mehmet Şimşek 9



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin