Twitter'da canlı yayın nasıl açılır. Twitter'da canlı yayın nasıl paylaşılır. Twitter'da canlı yayın kaydedilir mi? İşte Twitter'da canlı yayın açma ve kapatma yöntemi

Twitter canlı yayın özelliği nasıl kullanılır merak ediliyor. Elon Musk'ın satın almasının ardından yeniliklerle gündeme gelen Twitter en son 'X' ismiyle değiştirildi. Platform son olarak canlı yayın özelliğiyle de ön plana çıkıyor. Kullanıcılar tweet oluşturma bölümünden canlı yayın açabilecek. Peki Twitter'da canlı yayın nasıl açılır ve kapatılır? İşte Twitter'da canlı yayın kaydetme ve paylaşma yöntemi.

Google Haberlere Abone ol
Twitter'da canlı yayın nasıl açılır. Twitter'da canlı yayın nasıl paylaşılır. Twitter'da canlı yayın kaydedilir mi? İşte Twitter'da canlı yayın açma ve kapatma yöntemi

Twitter yenilikleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. Twitter'daki mavi kuş logosunun siyah 'X' harfiyle değiştirilmesinin ardından şimdi de canlı yayın özelliği gündeme geldi.

Kullanıcılar canlı yayını kolaylıkla açabilir ve kapatabilir. Açılan yayın takipçilerin zaman akışında yer alır. Yayın kaydedilebilir ve paylaşılabilir.

İşte Twitter'da canlı yayın açma ve kapatma yöntemi.

TWİTTER'DA CANLI YAYIN NASIL AÇILIR?

Twitter'da canlı yayın açabilmek için tweet oluşturucu kısmındaki kamera sembolüne dokunun.

Alt kısımda bulunan seçme aracından Canlı'ya tıklayın.

Tweet olarak görünecek isteğe bağlı açıklama veya konum girin.

Ardından 'canlı yayına geç' kısmına dokunun.

Açtığınız canlı yayın açıklama ve konum bilgisi (eklendiyse) ile birlikte takipçilerinizin zaman akışında ve profilinizde bir Tweet olarak yer alır.

Twitter'da canlı yayın nasıl açılır. Twitter'da canlı yayın nasıl paylaşılır. Twitter'da canlı yayın kaydedilir mi? İşte Twitter'da canlı yayın açma ve kapatma yöntemi

TWİTTER'DA CANLI YAYIN NASIL KAPATILIR?

Twitter'da canlı yayını durdurmak için sol üstte yer alan 'Durdur' butonuna basın.

Çıkan menüdeki işleminizi onaylayın ve canlı yayını istediğiniz zaman sonlandırın.

TWİTTER'DA CANLI VİDEOLAR NASIL BULUNUR?

Twitter'da açılan canlı videolar anasayfa zaman akışında, bildirimlerde, arama kısmında ve gündemde yer alır. Twitter'da hesabı korumalı olmayan herkesin canlı videoları ve tekrar yayınları izlenebilir. 

TWİTTER CANLI YAYINI NASIL PAYLAŞILIR?

Canlı yayının ya da tekrar yayının tam ekran modunda paylaş simgesine basın. Sonrasında şu seçeneklerden birini belirleyin;

Canlı videonun tamamının ya da başlangıçtan itibaren tekrar yayının bağlantısını Tweetlemek, Direkt Mesaj ile göndermek veya kopyalamak için Canlı Paylaş (canlı olduğunda) veya Başından İtibaren Paylaş (tekrar yayın modunda) öğesine tıklayın ya da dokunun.

Canlı video veya seçim çubuğu kullanılarak seçilen bir noktadan başlayan tekrar yayının bağlantısını Tweetlemek, Direkt Mesaj ile göndermek veya kopyalamak için Şuradan itibaren paylaş… öğesine tıklayın ya da dokunun.

TWİTTER'DAKİ CANLI YAYINI KİMLER GÖREBİLİR?

Tweet görüntüleyebilen herkes canlı videonuzu izleyebilir.

TWİTTER CANLI VİDEO DÜZENLENEBİLİR Mİ, NASIL DÜZENLENİR?

iOS ve Android için Twitter uygulamalarında başlık ve küçük resim görüntüsü değiştirilebilir ve yayını kapattıktan sonra özel bir başlangıç noktası belirleyebilirsiniz. 

Yayını düzenlemek için düzenlemek istediğiniz yayına dokunun. Önce taşma menüsüne, sonra yayını düzenle seçeneğine dokunun. Ardından yaptığınız değişiklikleri kaydedin.

Twitter yayın başlıkları en fazla üç kez düzenlenebilir. Ayrıca düzenlemelerin Twitter'a yansıması 15 dakika alabilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin