Twitter yerel yasaları kabulleniyor

Sosyal ağ artık, gerektiğinde içerik silmeyi kabul ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Twitter yerel yasaları kabulleniyor

Dünyanın en popüler sosyal ağlarından Twitter, dünyanın dört bir yanındaki hükümetlerden gelen talepler üzerine yerel yasalara uyumlu bir politika benimsedi. Sosyal ağ artık, gerektiğinde içerik silmeyi kabul ediyor.



Twitter istatistiklerine göre, sosyal ağdan en fazla içerik kaldırma talebinde bulunan ülke Fransa. Fransız resmi makamları, geçtiğimiz yılın temmuz-aralık döneminde 146 hesap tarafından gönderilen tweet’lerin silinmesi için Twitter’a 309 başvuru yaptı. Bu başvurulardan 306′sı Fransız hükümeti ve polisi tarafından yapılırken, yalnızca 3 tanesi mahkeme kararı uyarınca yapıldı. Twitter ise Fransa’nın bu başvurularının yüzde 35′ine olumlu yanıt verdi ve toplam 133 tweet’i sildi. Yine temmuz-aralık döneminde Fransa’nın ardından en çok başvuru yapan ülkeler Rusya (14), Brezila (12), İngiltere (9), ABD (8) ve Hindistan (8) şeklinde sıralanıyor.



Fransa’dan gelen başvuruların bu denli fazla olmasının sebebi ise ülkedeki ırkçılık ve antisemitizmle mücadele etmek. Fransa Yahu Öğrenciler Birliği (UEJF), sosyal ağda ‘Yahudi karşıtı’ olarak nitelediği tüm tweet’lere karşı kampanya yürütüyor. Fransız yasalarına göre UEJF haklı ancak, Twitter ABD merkezli bir şirket olduğundan, hareket ederken ABD yasalarını esas alıyordu. Fransa’da suç sayılan bazı ifadeler ABD’de suç sayılmadığı için de, karışıklık yaşanıyordu.



 



Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin