Twitter yasağı TIME’ın 'çok konuşulan’ listesinde

Time, yıl sonu toparlamalarında sosyal medyada en çok ses getiren konuları derledi.

Google Haberlere Abone ol
Twitter yasağı TIME’ın 'çok konuşulan’ listesinde

Time, 2014 yılına veda ederken sosyal medyada en çok ses getiren konuları derlediği 10 maddelik listesinde, ‘#TwitterisBlockedinTurkey (Türkiye’de twitter engellendi)’ etiketini sekiz numaraya yerleştirdi.



Sohbet başlatan 10 etiket (Top 10 hashtags that started a conversation)’ başlıklı listede, Türkiye’de yolsuzluk iddialarına ilişkin ses kayıtlarının internete sızdırılması sonrası devreye sokulan kısa süreli Twitter sansürü hakkında şu ifadeleri kullandı:



‘Yasak geri tepti’



”Etiketin (hashtag) platformun kendisinden güçlü olduğu zamanlar yaşanıyor. (Dönemin) Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın, kendisi ve hükümeti hakkındaki yolsuzluk iddialarının ardından Mart ayında Twitter’ı engelleme girişimi geri tepti. Yaşananlardan hoşnut olmayan siyasetçi, yasağı şu ifadelerle duyurdu: ‘Uluslararası camianın olası tepkileri umurumda değil. Herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar güçlü olduğunu görecek.”



Bundan kısa süre sonra, #TwitterisBlockedinTurkey etiketi dünya çapında yayılmaya başladı. Fakat Erdoğan’ın bu cüretkar adımından kısa süre sonra, Türkiye’de de bazı sosyal medya kullanıcıları Twitter’a giriyor, engelin etrafından dolaşarak başkaldırılarını bu etiket üzerinden ifade ediyordu.



‘Abdullah Gül bile deldi’



(Dönemin) Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bile, Erdoğan’ın hamlesinin ne kadar etkisiz olduğunun iyice altını çizecek biçimde, Twitter’a girip hoşnutsuzluğunu herkesin önünde kayda geçirdi. Nihayetinde, Anayasa Mahkemesi’nin ifade özgürlüğünü ihlal ettiği yönündeki kararıyla, Twitter engeli kaldırıldı.”



 



Haberin devamını okumak için tıklayınız.



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin