Twitter ve YouTube yasağı dış basında!

Popüler sitelere getirilen erişim yasağı dış basında da yankı uyandırdı.

Google Haberlere Abone ol
Twitter ve YouTube yasağı dış basında!

Geçen hafta rehin alınan ve öldürülen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın fotoğrafının yayından kaldırılmaması üzerine Twitter ile YouTube'a getirilen erişim yasağı dış basınında da yer aldı.



Hürriyet'te yer alan habere göre; uluslararası haber ajansları, gelişmeleri böyle duyurdu:



AFP: Türkiye, geçen haftaki esir krizinde öldürülen savcının görüntülerinin yayımlanması nedeniyle Twitter, Facebook ve YouTube'a erişimi engelledi.

Associated Press: Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bir savcının internet sağlayıcılarına verdiği talimatla Twitter ve YouTube'un da aralarında bulunduğu sosyal medya sitelerinin engellendiğini açıkladı.

Türkiye geçen yıl da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın çevresiyle ilgili yolsuzluk iddialarını içeren ses kayıtlarının sızmasının ardından YouTube ve Twitter'a erişimi engellemişti.



Reuters: Türk savcı, geçen hafta bir meslektaşına tabanca tutulan görüntülerin yayımlanmasının ardından sosyal medya sitelerine yasak getirilmesini istedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bu, savcının görüntüsünün yayımlanmasıyla ilgili. Savcının öldürülmesinin ardından yaşananlar, olayın kendisi kadar üzücü" dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin