Twitter tatil moduna girdi

Havaların ısındığı, tatil planlarının yapılmaya başlandığı şu günlerde Twitter kullanıcıları, 'nereye gitsem' sorusunun yanıtını arıyor.

Google Haberlere Abone ol
Twitter tatil moduna girdi

Havalar ısınır ısınmaz tatil hayalleri kurmaya başlayanlar, planlarını uygun hashtag'ler kullanarak Twitter'da paylaşmaya ve tartışmaya başladı. Ancak henüz rota belirlemeyenler ya da 'Nereye gitsek, nerede kalıp ne yesek' diye merak edenlerin yeni başvuru noktası da binlerce hesabın yanıt vermeye hazır bulunduğu Twitter.



Takip ettiği kişiler listesine gezginleri, gurmeleri ya da seyahat dergilerinin Twitter hesaplarını ekleyen Twitter kullanıcıları, ekranlarına düşen tweet'lerle 'Nereye gitsem' sorusunun yanıtını alıyor. Ayrıca tatil planladıkları yere ilk kez gidecek olanlar mekanlar konusundaki araştırmayı da yine Twitter üzerinde yapıyor. Ucuz bilet ya da konaklama kampanyalarını takip etmek de Twitter'da çok kolay. Birçok gezgin blogger seyahat ipuçlarını, fotoğraf ve videolarını Twitter'da paylaşırken artık Periscope sayesinde canlı yayın yaparak deneyimlerini eş zamanlı olarak takipçilerine de yaşatıyor. Örneğin @sirtcantalilar Yunanistan'da yelkenli deneyimini takipçileriyle paylaşıp bir çok insanın yaz tatili planını yeniden şekillendirdi.



Gittikleri mekanları, yedikleri yemekleri Periscope'da canlı yayınla milyonlarla paylaşanların sayısı her geçen gün artarken Twitter'da tatil önerileri yada ipuçları sunan birkaç hesap şöyle:



Çocukla tatil önerileri için:



@cocuklageziyorz Çocuklarıyla tatil yapan aileden öneriler

@GezginAnne Anneler için tatil ve mekan önerileri



Gezginlerden rota ilhamları için:



@Gezimanya

@sirtcantalilar

@KesfetTV

@SuperGezginler

@UzakRota


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin