Twitter, sahte hesaplardan yakasını kurtaramıyor

Twitter sahte hesaplarla mücadele ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Twitter, sahte hesaplardan yakasını kurtaramıyor

Twitter geçen ilkbaharda sahte hesapların filtrelenmesi için bir araştırma ekibi görevlendirdi ve o zaman yeni sahte hesapların yüzde 95'ini bloke etti.



Twitter'dan bir sözcü ise, şirketin şüpheli hesapları belirleyip bloke etmek üzere araştırmacıların tekniklerini kullanıp kullanmadığı konusunda yorum yapmadı.



Twitter sözcüsü sahte hesaplar zor bir sorun olsa da yalnızca spam amaçlı olarak üretilen hesapların belirlenip işaretlenmesi ve askıya alınması için otomatik ve elle yapılan kontroller olduğunu belirtti.



Şirket Cuma günü kendi sitesi üzerinden spam karşıtı ürün müdürü için iş ilanı yayınladı.



Vidmar Facebook FB +2.39% 'un satın aldığı hesapları askıya aldığını ve bu ağ üzerinde benzer faaliyetlerde bulunması halinde yasal işlem başlatmakla tehdit ettiğini belirtti.



Twitter halka arz kayıtlarında sahte hesapların 230 milyon aktif kullanıcısının yüzde 5'inden azını temsil ettiğini düşündüğünü söylüyor. Bağımsız araştırmacılar ise rakamların daha yüksek olduğu görüşünde.



İtalyan menkul kıymet araştırmacıları Andrea Stroppa ve Carlo De Micheli bu yaz Twitter'da 20 milyon sahte hesap bulduklarını söylüyor. Bu da Twitter'ın aylık aktif kullanıcılarının yüzde 9'una eşit. İtalyan araştırmacılar ayrıca sahte hesaplarla uğraşanların sınırsız sayıda sahte hesap yapabilmesini sağlayacak bir yazılım satıldığını bulduklarını söylüyor. Araştırmacılar robot programlama yazılımını çözdüklerinde inandırıcı sahte hesaplar yaratmanın çok kolay olduğunu gördüklerini söylüyor.





Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin