Twitter kullanıcıları bu mesaja dikkat!

Siber güvenlik şirketi, "Twitter'da şüpheli mesajlardaki linke tıklamayın" diyor.

Google Haberlere Abone ol
Twitter kullanıcıları bu mesaja dikkat!

Siber güvenlik şirketi Labris Networks'un Üst Düzey Teknik Yöneticisi Oğuz Yılmaz, son dönemde artış gösteren Twitter'daki virüs içerikli mesajlara dikkati çekerek, "Şüpheli mesajlardaki linklere tıklamayın. Güncel bir antivirüs kullanın" uyarısında bulundu.



Oğuz Yılmaz, Twitter yönetiminin, nisanda takipçi listesinde bulunmayan kişilereDoğrudan Mesaj (DM) yollama özelliğini devreye soktuğunu anımsatarak, "Son günlerde Twitter kullanıcılarının özel mesajları üzerinden yayılan bir virüskullanıcıların hesabını kötü niyetli bilgisayar korsanlarına kaptırmasına yol açıyor" dedi.





Virüsün yaygınlaşma süreciyle ilgili bilgi veren Yılmaz, "Kullanıcılara 'bu şarkı benden sana gelsin' tarzında mesajlar gönderiliyor. Bu mesajlarla birlikte bir internet bağlantısı paylaşılıyor. Kullanıcılar virüs içeren mesajların gerçekten arkadaşından geldiğini zannederek bağlantıya tıklıyor. Ardından Twitter'a benzeyen sahte bir sayfa açılıyor. Sayfada devam etmek için kullanıcının adını ve şifresini girmesi isteniyor. Burada kullanıcı adı ve şifre yazılırsa hesap bilgileri korsanlara gönderilmiş oluyor. Virüs daha da yaygınlaşıyor" diye konuştu. (AA)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin