Tweetleri için soruşturma açılmıştı! Koray Çalışkan ifade verdi!

Gazeteci Koray Çalışkan attığı tweetler nedeniyle savcı karşısına çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Tweetleri için soruşturma açılmıştı! Koray Çalışkan ifade verdi!

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın makamında öldürüldüğü gün sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptıkları paylaşımlarla haklarında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla haklarında soruşturma başlatılan 10 kişiden gazeteci Koray Çalışkan ifade verdi.



Basın Suçları Savcılarından soruşturmayı yürüten Umut Tepe’ye avukatı Bilhan Güven ile birlikte ifade veren Çalışkan, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi ve gazeteci olarak görev yaptığını belirtti.



Şüpheli sıfatıyla ifade veren Çalışkan’a soruşturmaya konu olan “14 yaşında Berkin Elvan’ı öldüren polisi 13 aydır bulamayan hukuk sitemi aslen adaleti rehin almıştır”, “Başarılı bir operasyon olsaydı savcı evinde eylemciler cezaevindeydi. 3 can alan operasyona başarılı demek AKP’nin başarı tanımını gösteriyor”, “Savcı kafasına silah dayayarak tertemiz Berkin Elvan davasını kirletenleri hoş görenler suç ortağıdır anlamak başka kabul etmek başkadır”, “Propaganda dili yalanı doğru, cinayeti saygıdeğer kılmaya yarar” şeklindeki bazı tweetleri hatırlatıldı.



Tweetlerin kendisi tarafından atıldığını belirten Çalışkan, “Bu tweetler bana aittir. Bu mesajlar bir bütün olarak değerlendirildiğinde bırakın terör örgütü propagandası yapmak, tam tersine cumhuriyet savcısının şehit edilmesini kınamaktayım. Bu amaçla bu mesajları paylaştım, hiçbir gerekçe bir cumhuriyet savcısına saldırıyı makul, meşru ya da anlaşılabilir göstermez. Göstermesi de mümkün değildir. Biz terör mağduru olmuş bir aileyiz. Terörü desteklediğim, propagandası yaptığım iddiası beni manevi olarak üzmüştür. Ben her platformda terörü lanetleyen bir insanım” dedi. Çalışkan ifadesinin ardından avukatı Bilhan Güven ile birlikte adliyeden ayrıldı.



TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMAKLA SUÇLANIYORLAR



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınarak şehit edildiği gün sosyal medyadan yapılan paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatmıştı. Olay günü attıkları tweetler ve paylaşımları ile kamuoyunun tepkisini çeken gazeteciler Mirgün Cabas, Koray Çalışkan, Pelin Batu ve Banu Güven’in de aralarında bulunduğu 10 kişi savcılık tarafından ifadeye çağırılmıştı. 'Terör örgütü propagandası' yapmak ile suçlanan 10 isimden Banu Güven ve Nazlı Ilıcak geçtiğimiz günlerde “şüpheli” sıfatıyla ifade vermişti.

İfadeye çağırılan diğer isimlerden Mirgün Cabas, Pelin Batu, Asım Yıldırım, Ferhat Tunç’un da önümüzdeki günlerde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek savcılığa ifade vermeleri bekleniyor. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin