"Tweet atmayı sosyallik sayan bir nesil"

Doç. Dr. Oya Yerin Güneri; "Birbirine tweet atmayı, instagram resim yapmayı sosyallik sayan bir nesil söz konusu" dedi.

Google Haberlere Abone ol
"Tweet atmayı sosyallik sayan bir nesil"

‘’Çocuk ve Ailelerde Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Adler Yaklaşımı Çerçevesinde Güncel Uygulamalar’’ konulu seminer Avrasya Üniversitesi Yomra Yerleşkesi konferans salonunda yapıldı. Bölge genelinde görev yapan rehber öğretmenlerin ve psikolojik danışmanların yoğun katılımı ile gerçekleşen seminerin açılış konuşmasını Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Karadeniz yaptı. Karadeniz, “Üniversiteler daime yeniliklere değişimlere açık olmalıdır. Üniversite, bisiklete binmek gibidir, olduğunuz yerde duramazsınız veya biz fevkalade iyiyiz diyemezsiniz. Tüm üniversiteler, iyinin iyisine mükemmele ulaşmak için sürekli uğraş içinde olmalıdır. Bugün burada yavaş yavaş ayaklarımızın üstüne kalktığımız, içinde bulunduğumuz toplumla bütünleştiğimiz veya onlarla birlikte üniversitemizin işlevlerini yerine getirmeye çalıştığımız bir gün olarak adlandırıyorum. Öğretmenlere hizmet etmek hizmetlerin en kutsalı olsa gerek. Çünkü hepimizi buraya getiren onlar. Öğretmen ve öğrencilerimiz için ve toplumumuzun geleceği için hep beraber çalışmalıyız” dedi.



Seminere konuşmacı olarak katılan Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Programı öğretim üyesi ve aynı zamanda Öğrenme ve Öğrenci Gelişim Birimi Başkanı Doç Güneri ‘’Öğretmenimiz öğrencisine soruyor; kaç arkadaşın var öğrenci çok arkadaşı olduğunu söylüyor. Nerede; Facebook’ta 300 arkadaşı varmış, ama oturup konuştuğu zaman geçirdiği sohbet ettiği arkadaş sayısı toplasanız üçü geçmez. Birbirlerine tweet atmayı, instagramdaki resme yorum yapmayı sosyallik olarak değerlendiren bir nesil ile karşı karşıyayız.Çok fazla internette sanal ortamda haşir neşir oldukları için genel sıkıntıları bir başkasının duygusunu anlayamamak. İşimiz çok zor ama karamsar değilim biz öğretmenler geleceğimiz için durmadan çalışacağız” diye konuştu.



İl genelinden ve bölge illerinden rehber öğretmenlerin ve psikolojik danışmanların yoğun ilgi gösterdiği seminerin sonunda konuşmacı Doç. Dr. Oya Yerin Güneri’ye Trabzon Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Adem Polat ve Avrasya Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Üren tarafından plaket verildi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin