tv100'den açıklama: Uğur Dündar ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedef alınması kabul edilemez

Yeni yayın döneminde tv100'de Haftanın Panoraması adlı bir program yapan duayen gazeteci Uğur Dündar'ın ilk konuğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. CHP lideri Dündar'a çok önemli açıklamalar yaptı. Program sırasında SADAT reklamının olması sonrası sosyal medyada hem Uğur Dündar'a hem de tv100'e yönelik linç kampanyası başladı. tv100 Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer de bunun üzerine bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
tv100'den açıklama: Uğur Dündar ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedef alınması kabul edilemez

Usta gazeteci Uğur Dündar, tv100'deki ilk programı olan Haftanın Panoraması'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu konuk aldı.

CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen yayında Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı, erken seçim tarihi ve Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ın son dönem yaptığı çıkışlarla ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Gündeme damga vuran açıklamalar Uğur Dündar'ın programıyla gündeme geldi.

Program sorasında alt bant olarak geçen reklamlarda SADAT'ın reklamının olması sonrası  hem Uğur Dündar hem de tv100'e yönelik sosyal medyada linç kampanyası başladı.

tv100 Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer de bunun üzerine bir açıklama yaptı.

İşte Değer'in yaptığı o açıklama....

tv100 yayına başladığı ilk günden itibaren şimdilerde unutulmuş gerçek anlamda "Merkez medya" kavramının içini doldurmaya çalışmıştır. Kimseye küfür etmeden, hedef göstermeden herkesin görüşünü ekrana yansıtmayı görev edinmiştir. Bizim tarafımız doğrulardır, haberin namusudur, yorumun özgürlüğüdür. O yüzden yayın yelpazemiz çok geniştir. Geniştir, çünkü ailemizde yeralan haberci ve yorumcularımız dilediğince görüşlerini açıklarlar.. Hiç bir siyasi programımızda, hiç bir görüş tek başına yer almaz. Mutlaka diğer görüş de karşısında bulunur. ikisi hatta üçü-dördü tartışır. Halk ta kendi payına düşeni alır. Bizi sınırlayan şeyler, yasaların yanı sıra insanı insan yapan ahlaki değerlerdir.

Mesleki olarak hepimizin ustası Sayın Uğur Dündar, dün akşam ilk programıyla ekranımızdaydı. Konuğu ise çok önemli açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu idi. 90 dakika olan program önemine binaen aralıksız olarak iki kez tekrar edildi. Sayın Uğur Dündar adeta röportaj nasıl yapılır dersi verdi.

Ancak bir alt bant yüzünden bir anda sosyal medyada bir linç hareketi başladı. Üstelik bu konuda hiç bir dahli bulunmayan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Uğur Dündar hedef alınarak. 8 saniyelik alt bant reklamından yola çıkılarak varılmak istenen noktalar bizleri hayrete düşürdü. İşin aslı ise şöyleydi:

Sadat geçtiğimiz ay bizim de içinde bulunduğumuz bazı kanallara 8 saniye uzunluğunda sınırlı sayıda alt bant reklam yollamış idi. Böylesine politik göndermeleri ve entrikal incelikleri bilmeyen reklam servisimiz Sadat reklamını zaman zaman programların içerisine koyarak görevini yapıyordu.

Nitekim Sayın Uğur Dündar'ın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı programda 100'ü aşkın alt bant reklamın içine bu reklamı da yerleştirmiş. Yayın yönetim durumu farktettiği an müdahale da bulundu. Reklam kaldırıldı. Program tekrarında da yer verilmedi. Ancak bu arada kıyamet koptu. Ne darbeciliğimiz kaldı, ne silahlı mesaj verdiğimiz.

Evet yasadışı olmasa bile bu politik anlamda bir hatadır. Ancak reklam servisimizin siyasi bilgi eksikliği yüzünden Sayın Uğur Dündar'ın, hele hele de Sayın Kılıçdaroğlu'nun hedef alınması kabul edilemez.

Böylesi masum sayılabilecek bir hatadan yola çıkılarak kişi ve kurumları yok etmeye çalışmak en azından belli değerleri savunduğunu söyleyenlere yakışmamaktadır. Bu olaydan tabii ki ders alınmıştır. Tekrarı önlenecektir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin