tv100 yazarı ve yorumcusu Barış Yarkadaş'tan Ekrem İmamoğlu'nun davası ile ilgili yeni bilgiler: Hakim Hüseyin Zengin'in yerine Mehdi Komşul atandı

tv100 yazarı ve yorumcusu Barış Yarkadaş, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davaya bakan hâkim Hüseyin Zengin'in yerine Mehdi Komşul'un atandığını söyledi. Yarkadaş, "Komşul’un atanması ile İmamoğlu’nun işinin zorlaştığı yorumu yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
tv100 yazarı ve yorumcusu Barış Yarkadaş'tan Ekrem İmamoğlu'nun davası ile ilgili yeni bilgiler: Hakim Hüseyin Zengin'in yerine Mehdi Komşul atandı

Gazeteci Barış Yarkadaş konuyla ilgili 19 Temmuz'da yayımlanan yazısında, "1 Haziran 2022 tarihinde İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, CHP’li İmamoğlu için 4 yıla kadar hapis istenmiş ancak davanın Hâkimi Hüseyin Zengin, uzman görüşünü içeren raporun incelenmesi için dosyayı savcılığa göndermişti. Hâkim Zengin, duruşmayı da 21 Eylül 2022 tarihine ertelemişti. Doğrusu, duruşmanın yapıldığı 1 Haziran günü herkes karar çıkmasını bekliyordu. Hakim duruşmayı erteleyince, adli çevreleri iyi bilen bir dostumu aradım ve 'Karar neden çıkmadı?' diye sordum. Yargı çevrelerinde etkili olan kaynağım, 'Hâkim Bey, belli ki bunaldı. İktidar bu işin bir an önce sonuçlanmasını istiyor." ifadelerini kullanmıştı.

Yarkadaş yazısının devamında ise, "Hukukçu kaynağım, “Ekrem Bey’in davasına bakan hâkimin tayinini çıkardılar. Hâkim Bey, Samsun’da görevlendirildi” bilgisini verdi. Ankara’da yaşayan ve adli çevrelerdeki gelişmeleri yakından takip eden kaynağım, “Hâkim Bey bu tayini istemiyormuş. Ancak buna rağmen, duruşmadan iki hafta sonra, 19 Haziran 2022 tarihli kararname ile görev yeri değiştirilmiş” demişti.

Twitter hesabından bugün davaya Mehdi Komşul'un atandığını belirten Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:

"Bir ay önce, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davasına bakan Anadolu Adliyesi 7. Asliye Hakimi Hüseyin Zengin’in itiraz etmesine rağmen Samsun’a gönderildiğini duyurmuştum. Zengin’in yerine Mehdi Komşul atandı. Komşul’un atanması ile İmamoğlu’nun işinin zorlaştığı yorumu yapılıyor."

İmamoğlu’nun davasına bakması için 7. Asliye’ye atanan Mehdi Komşul aynı adliyede 11. Asliye Ceza Mahkemesinin hakimiydi. Komşul’un 11’den 7’ye atanmasının önünde yasal bir engel yok ama hukukçular bu durumun daha önce Çağlayan’da yaşanan örnekleri hatırlattığını söylüyor.

İşte Yarkadaş'ın o tweetleri:

NE OLMUŞTU?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede de, İBB Başkanı İmamoğlu'nun "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret" suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

İmamoğlu, iptal edilen 31 Mart 2019'daki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin ardından "31 Martı iptal ettirenler ahmaktır" demişti.

İddianamede ise eski YSK Başkanı Sadi Güven'in de aralarında olduğu 11 kişinin mağdur olduğu öne sürülmüştü.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin