TV100 Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE ziyaretini değerlendirdi: Bizi gördüklerine çok mutlu oldular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretine eşlik eden tv100 Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer kritik ziyarette yaşananlar ve uçakta Erdoğan’ın sorulara verdiği yanıtları canlı yayında yorumladı.

Google Haberlere Abone ol
TV100 Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE ziyaretini değerlendirdi: Bizi gördüklerine çok mutlu oldular

İşte tv100 Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer'in değerlendirmeleri:

"Çok iyi karşılandık"

Benim gördüğüm bizi gördüklerinde çok mutlu oldular. Karşılama çok iyiydi. Bize değer verdikleri çok belliydi. Hatta şöyle bir detay vereyim. Sabaha karşı uyandım, otelin penceresinden bir kırmızı ışık geliyor. Kafamı uzattım, otelin karşısında bir gökdelen olduğu gibi Türk bayrağı. Bütün oteli de kırmızıya boğuyor.

"Yoğun ilgiden eziliyorduk"

Sayın Cumhurbaşkanı'nın EXPO'ya gelişinde ben eziliyordum. Vatandaş toplanmıştı ve böyle yoğun bir ilgi görmemiştim. Canımızı zor kurtardık.

EXPO'ya gittik. EXPO şöyle bir fuar. Her ülke kendi evini kuruyor ve kendi ürünlerini yansıtıyor. Devlet kademesinde 13 ayrı mutabakat ve üst düzey görüşmelerde taraflar mutluydu.

"BAE ile ilişkilerde yeni sayfa açıldı"

Ziyaret kapsamını dış politika bazında değerlendirmek gerekirse Birleşik Arap Emirlikleri'yle yeni bir sayfa açılmıştır. Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve İsrail olarak bu atılımlar devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'la olumlu bir diyalog geliştirildiğinin altını çizdi. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un mart ayı içinde Türkiye'ye bir ziyareti olacak. Bir zamanlar gergin ilişkilerimiz olan bir grup ülkeyle tekrar eski günlerimze dönme çabamız olduğu anlaşılıyor.

"Rusya- Ukrayna savaşı hayra alemet olamaz"

Sayın Cumhurbaşkanımız Rusya- Ukrayna gerilimine ilişkin barışa katkı amacıyla Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin katılımıyla üçlü bir zirvenin olableceğini bunun da Ankara ya da İstanbul'da olacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le bir telefon görüşmesi yapacağını ve düşüncelerini alacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya- Ukrayna savaşının çıkmasının bölgede hayra alamet sonuçlarının olmayacağını söyledi. Türkiye, burada bir savaş çıkmaması için elinden gelen bütün gayreti gösterecek.

 "6 liderin görüşmesinden bir şey çıkmaz"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, halkın kendisi tarafından getirilmiştir. Bunun tartışılması millet iradesine saygısızlıktır, 6 liderin görüşmesinden bir sonuç çıkmaz. Görüşmede HDP masada yok, HDP'yi çıldırtıyorlar. Oldu olacak onu da alın. Biz Cumhur İttifakı olarak yolumuza devam ediyoruz. 

"Vatandaşı zincir marketlere ezdirmeyiz"

Devlet, 7 puanlık fedakarlık yapmıştır, 7 puanda marketlerden bekliyoruz. Böylece indirimin 14 puana ulaşacağını düşünüyoruz Bunun içinde Maliye Bakanlığı ve ilgili Bakanlıklar işin üzerinde duruyor. Birkaç ay içerisnde marketlerdeki fiyatlar düzelme yoluna gidecek. Fiyatlar düşmezse üzerlerine gideceğiz. Vatandaşı zincir marketlere ezdirmeyiz.

"Faturayı ödemezse elektriği kesilir"

Elektrik faturalarının indirilmesi kısmında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın
çalıştığını konunun Bakanlar Kurulu'nda masaya yatırılacağını ve çözüm yoluna gideceğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun "indirim yapılmazsa ben faturalarımı ödemeyeceğim" açıklamalarına ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yorumu netti. Erdoğan, "Faturayı ödemezse elektriği kesilir" dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin