TV programındaki sözleri Mehmet Baransu'yu davalık etti!

MİT Müsteşarı Hakan Fidan için 'ajan' ifadesini kullanan gazeteci–yazar Mehmet Baransu hakkında Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'hakaret' davası açıldı.

Google Haberlere Abone ol
TV programındaki sözleri Mehmet Baransu'yu davalık etti!

Adana’daki yerel bir televizyonda MİT Müsteşarı Hakan Fidan için ‘ajan’ ifadesini kullanan gazeteciyazar Mehmet Baransu ile programı yapan Adana Medya Gazetesi'nin sahibi ve yazar Taner Talaş hakkında Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘hakaret’ davası açıldı.



BARANSU: BENCE İRAN AJANI



Akdeniz TV’de ‘Kamu Vicdanı’ isimli programda Mehmet Baransu’yu konuk eden Taner Talaş, bu röportajı yazılı hale getirip, bölgesel yayın yapan gazetesi Adana Medya’da 24 Mart 2014 günü 'İranlı bir yetkili Ömer Çelik’e hesap sordu' başlığı ile yayınladı. Cumhuriyet savcısının iddianamesine göre, röportajda soru üzerine Mehmet Baransu, müştekiyi (Hakan Fidan) kastederek, "Bence İran ajanı. Türkiye, Hakan Fidan’ın İran ajanı olduğunu görecek. Türkiye, Hakan Fidan’ın çok boş bir adam olduğunu görecek. Bir tane adam atıyorsunuz, ‘MİT’i ele geçirdik’ diyorsunuz. MİT’in işi şudur: İstihbaratçı ya da ajan. İşi yalandır zaten. Yalan üzerine, yıllardır master doktora yapmış insanları bir kişiyle kontrol edeceğinizi düşünüyorsunuz. Hakan Fidan’ı parmağında oynatıyorlar" dedi.



İddianamede, 'ajan' kelimesinin başka bir ülkenin menfaati doğrultusunda ve Türkiye Cumhuriyeti aleyhine, Türkiye’de gizli faaliyet yürüten kişiler için kullanıldığı belirtilerek, "Ajanlık faaliyeti ceza hukuku anlamında bir cürüm olduğu gibi, ajan deyiminin de halk arasında aşağılayıcı bir tabir olduğu, şüphelilerin üzerlerine atılı suçu anlatıldığı şekilde işledikleri anlaşıldığından… Şüphelilerin müsnet suçtan yargılanmasının yapılarak, eylemlerine uyan sevk maddesi gereğince cezalandırılmasına…" denildi. (Cihan)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin