TV kanalında dönüşüm! İzleyiciyi yeni yüzüyle karşılıyor

TRT Belgesel, yayıncılıkta yeni bir döneme giriyor.

Google Haberlere Abone ol
TV kanalında dönüşüm! İzleyiciyi yeni yüzüyle karşılıyor

TRT Belgesel, yeni yüzüyle 4 Nisan'da yayına başlıyor.



Türkiye'den ve dünyadan yaşam öykülerinin anlatılacağı doğa, gezi,  tarih ve arkeoloji gibi bir çok konuda yeni belgesellerin yer alacağı TRT Belgesel'in yeni yüzü 2 Nisan Perşembe günü TRT Genel Müdürü Şenol Göka'nın da katılacağı lansman gecesiyle izleyicilere tanıtılacak. 



Bugüne kadar ağırlıklı olarak yabancı yönetmenlerin gözüyle izlenen belgeseller TRT Belgesel'in yeni vizyonuyla artık Türkiyeli yönetmenlerin gözünden izlenecek.  



Afrika'nın doğal hayatından, Anadolu'daki vahşi hayata kadar yurt içinde ve yurt dışında Türkiyeli ekiplerin hazırladıkları belgeseller TRT Belgesel'de ekrana gelecek.



HD yayın formatı ve yeni bir yüz ile 4 Nisan'da yeni yayın dönemine başlayacak TRT Belgesel'in 'dünyadaki belgesel kanalları ile rekabet eden, dünyaya belgesel ihracat eden bir kanal olması ve güçlü bir Türk Belgeselciği oluşturması' hedefleniyor. 



TRT Belgesel’in yeni yayın döneminde yayınlanacak belgeseller arasında 'Zaman Makinesi', 'Son Karar', 'Mağlova' ve 'Ekmek Parası' gibi belgeseller yer alıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin