TV kanalına 7 günlük kapatma cezası!

Molla ile röportaj yapan televizyon kanalı ceza aldı.

Google Haberlere Abone ol
TV kanalına 7 günlük kapatma cezası!

Norveç’te bir süre tutuklu kalan ve geçtiğimiz günlerde serbest kalan Ensarul İslam Lideri Molla Krekar, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKBY) bir televizyon kanalına konuştu.



IKBY Kültür Bakanlığı, Krekar ile röportaj yapan televizyon kanalına bir hafta kapatma cezası verdi.AA muhabirine açıklamalarda bulunan NRT TV Genel Yayın Yönetmeni Avat Ali, “Kültür Bakanlığı, 16 Şubat’ta başlayıp 23’ünde bitmek üzere kanalımız hakkında 7 günlük kapatma cezası verdi” dedi.



Kültür Bakanlığı'nın aldığı kararın bir nüshasının kendilerine resme ulaşmadığını ancak farklı yollarla ellerine geçen bir metinde kapatma nedenine atıf yapılmadığına vurgu yapan Ali, “Kararda hangi yasayı çiğnediğimiz belli değil. Ancak henüz net olmazsa da kararın geçen hafta yayınlanan Ensarul İslam Lideri Molla Krekar’ın röportajından kaynaklı olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.Yasalara aykırı herhangi bir yayın yapmadıklarını öne süren Ali, “Yayınlarımız tamamen yasalara uygundur. O nedenle Kültür Bakanlığının aldığı bu karara uymayacağız” görüşlerini savundu. 



Kültür Bakanlığı Basın ve Medya Genel Müdürü Helgurd Cündiyani ise, NRT Kanalı’nın, 2014 tarihinde radyo ve televizyon yayınlarını düzenleyen kararnamenin 1 nolu maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle kapatılma cezası aldığını söyledi.Cündiyani konuyla ilgili şunları kaydetti:



“NRT Kanalı şiddete teşvik eden yayınlar yaptığı gerekçesiyle bir hafta süreye kapatılıyor. Geçen hafta yayınlanan Ensarul İslam Lideri Molla Krekar’la yapılan röportaj kapatılma nedenidir. Krekar, Kürdistan’da aranan büyük bir suçludur. O röportajda verilen mesajların yayınlanmaması gerekiyordu. Kanal yetkililerinin yarın saat saat 20.00’den itibaren kararı uygulamaları gerekiyor”. Kararın kendileri tarafından verildiğini ancak İçişleri Bakanlığı ve güvenlik güçlerinin takipçisi olacağını aktaran Cündiyani, kanalın yasalara uyması gerektiği uyarısında bulundu.



Molla Krekar kimdir?



Asıl adı Necmeddin Ferec Ahmed olan Molla Krekar, IKBY’deki Ensarul İslam liderlerinden. 1956 Süleymaniye doğumlu. 1991 yılından beri Norveç’te mülteci olarak yaşıyor. Çeşitli suçlamalarla karşı karşıya kalan Krekar, 2 yıl 10 ay hapis yattıktan sonra geçtiğimiz günlerde serbest bırakıldı. Molla Krekar, serbest kaldıktan sonra IKBY’den yayın yapan NRT TV’ye özel bir röportaj vermişti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin