TV frekansları değişiyor! Kanalları izlemek için nasıl ayar yapmanız gerekiyor?

Yeni TV frekansları 14 Temmuz'da yenileniyor.

Google Haberlere Abone ol
TV frekansları değişiyor! Kanalları izlemek için nasıl ayar yapmanız gerekiyor?

Yeni Türksat 4A uydusu, 14 Temmuz Pazartesi gecesi yeni frekanslar ile yayın vermeye başlayacak.



Uydudaki TV ve Radyo kanallarının izlenmesi ancak kanal ayarlanması ile mümkün olacak.



Evvelce kullanılan aynı Çanak antenler ile yayınlar anten yönü değiştirilmeden izlenebilecek. Kullanılan Uydu alıcıları halen izlenen tüm yayınları izlemek için yeterli olacak.



Yeni uydu devreye girdiğinde Uydu alıcısından kanalların tekrar ayarlanması gerekecek. Frekans değişiklikleri kumandadan yapılacak ayar ile yeniden yapıldığında yayınlara izlenmeye başlanacak. Türksat 4A üzerinde hâlihazırda 429 olan TV kanal sayısı, 477’nin üzerine çıkacak.



Uydu Alıcılarının Ayarlanması



Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyecek. Yeni uydu alıcısı alacak kullanıcıların TKGS uyumlu HD High-definition uydu alıcılarını tercih etmeleri tavsiye ediliyor. TKGS uyumlu uydu alıcılarının listesine, TURKSAT ve TUYAD  web sitelerinden erişilebilecek. 



HD High-definition uydu alıcıları HDMI çıkışlı. Scart çıkışlı Uydu alıcısı HD değil SD sistemdir. Uydu alıcısı alırken HDMI çıkışlı olmasına dikkat etmek gerekiyor.



Yeni uyduda HD yayınlar artacak ancak SD yayınlar kapatılmayacak. Yerel Bölgesel kanallar HD yayın sisteminde çalışacak.



Diğer uydu alıcılarında ayar yapmak içinse, 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC ¾ veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek “Şebeke Taraması” yapılması gerekiyor.


Etiketler Türksat uydu TV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin