'Tutuşamayanlar' raflarda!

Yazar Barış Efendioğlu'ndan yeni roman...

Google Haberlere Abone ol
'Tutuşamayanlar' raflarda!

Barış Efendioğlu’nun “farkındalığıyla çirkinleşenlere” ithaf ettiği yeni romanı "Tutuşamayanlar" Yitik Ülke Yayınları tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlandı. “Neden Evlenmedim” ve “Gelmeyen Pazartesi” romanlarındaki samimi ve eğlenceli anlatımıyla dikkat çeken Barış Efendioğlu, üçüncü romanı Tutuşamayanlar’da okurlarına bu kez sarsıcı bir okuma deneyimi vaad ediyor.



'Tutuşamayanlar' raflarda!



Tutunmaya değil, tutuşmaya çalışanların hikâyesi



Bir kış günü Galata’da yaşadığı ayrılıkla sarsılan plak koleksiyoncusu Timur, Bunalımlar Grubu’nun 45’liğini ararken yolu, Beyoğlu’nda bir sahaf dükkânının sahibi olan Tahir ile kesişir. Eski plaklar, eski kitaplar ve Tutuşamayanlar arasında oynanan oyundan habersiz olan Timur kendini okundukça yeniden yaşanan gizemli bir hikâyenin içinde bulur.



Nesiller arası bir acı ve ayrılık alışverişi niteliğindeki romanda Efendioğlu, tutunmaya değil tutuşmaya kararlı nesillerin sevme, varolma ve acı çekme biçimlerini de tartışmaya açıyor.



“…Eskiden ‘Tutunamayanlar’ derdim bize, fakat sonra gördüm ki, ‘Tutunamayanlar’ tutunmaya çalışıp bunu başaramayanlarmış…



Ama biz öyle miyiz? Değiliz, eminim buna. Biz ‘Tutuşamayanlar’ız. Biz tutunmaya değil, tutuşmaya çalışıyoruz. Yanmak istiyoruz. Ölmek istiyoruz. Sisteme uymak istemiyoruz...”



Tutuşamayanlar akıcı dili, yalın üslubu ve şaşırtıcı kurgusu ile Barış Efendioğlu’nun edebiyatta ustalığa giden yolda emin adımlarla ilerleyeceğinin de sinyalini veriyor. Kitabın dikkat çeken bir diğer özelliği ise sıradışı çizimleri… Hande Canlı, çizimleriyle okuru insan psikolojisinin derinliklerinde bir yolculuğa çıkarıyor.



Acıdan ölenlerden acıyla söz edilmediği bir çağda, Tutuşamayanlar ayrılığa, ölüme ve edebiyatımızın her daim aykırı klasiklerinden “Tutunamayanlar”a bir saygı duruşu…



Barış Efendioğlu kimdir?



1979 yılında Ankara’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi TED Ankara Koleji’nde okudu. Lisansını ODTÜ Makine Mühendisliği’nde, yüksek lisansını FHT-Esslingen Otomotiv Mühendisliği’nde tamamladı.



Lise yıllarından başlayarak; çeşitli dergi ve fanzinlerde yazıları yayınlandı, çeşitli gruplarda basgitar çaldı ve bolca plak topladı.   



İlk romanı “Neden Evlenmedim” 2015, ikinci romanı “Gelmeyen Pazartesi” ise 2016 yılında yayınlandı. Haâen, “45’lik” dergisinde “O Pikap bu Pikap Şu Pikap” köşesini (Plak koleksiyonculuğu ile ilgili), “Headbang” dergisinde ise “Ben de Ona Dedim ki” (öykü) köşesini yazmaktadır. Yine aynı dergide müzik ile ilgili araştırma dosyaları da yayınlanmaktadır. Bunlara ek olarak, “Aksi”, “Blue Jean”, “Pul Biber”, “Çevrimdışı İstanbul” gibi dergilerde de öyküleri yayınlanmıştır.



“Tutuşamayanlar” yazarın üçüncü romanıdır.



 


Etiketler kitap
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin