Tutuklu yayın yönetmenine destek eylemi!

2012 yılında tutuklanan ve hakkında 4.5 yıl hapis cezası verilen Makedonyalı gazeteci Tomislav Kejarovski'nin serbest bırakılması için protesto düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Tutuklu yayın yönetmenine destek eylemi!

Makedonyalı gazeteciler, Oreşe davasındaki gizli tanığın kimliğini yaptığı haberde açıkladığı gerekçesiyle 2012 yılında tutuklanan ve hakkında 4.5 yıl hapis cezası verilen Tomislav Kejarovski'nin serbest bırakılması için Üsküp'te protesto düzenledi.



Kejarovski için verilecek tek doğru kararın tahliye olduğunu savunan gazeteciler, Makedonya Temyiz Mahkemesi önünde toplandı.



Mahkeme binası önündeki eyleme, gazetecilerin yanı sıra muhalefet partilerinden yetkililer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Sağlık sorunları nedeniyle geçici olarak serbest bırakılan Kejarovski de kendisi için düzenlenen eyleme katıldı.



Başbakanlık binasına yürüyen grup, üzerinde "Kejarovski'ye özgürlük", "Hepimiz Kejarovski'yiz" yazan dövizler taşıdı.



Başbakanlık binası önünde konuşan Makedonya Gazeteciler Birliği Başkanı Naser Selmani, Makedonya'daki yargı organlarının bağımsızlığına inanmadıklarını belirterek, "Buraya gelmemiz tesadüf değil. Kejarovski'nin tutuklanmasına sebep olanların bu binanın arkasında bulunduklarını biliyoruz" dedi.



Tomislav Kejarovski



"Reporter 92" isimli derginin genel yayın yönetmeni olan Tomislav Kejarvoski, "Oreşe" davasındaki gizli tanığın kimliğini yaptığı haberde açıkladığı iddiasıyla 2012 yılında tutuklanmış, mahkemece 4.5 yıl hapse mahkum edilmişti. Aynı davada, Kejarovski'nin yanı sıra "görevi kötüye kullanmak" suçundan iki hakim ve bir savcı hakkında da 1.5 ile 5.5 yıl arasında hapis cezası verilmişti.



Yapılan itirazlar sonucu, Makedonya Temyiz Mahkemesi geçen hafta aldığı kararda, Kejarovski'nin cezasını 2 yıla düşürdü.



Cezasının bir kısmını cezaevinde bir kısmını da ev hapsinde geçiren Kejarovski'nin, Temyiz Mahkemesi'nin kararının ardından yeniden cezaevine dönmüş, ancak sağlık sorunları nedeniyle dün geçici olarak serbest bırakılmıştı. Üç ay daha hapis cezası bulunan Kejarovski'nin 18 Şubat'ta cezaevine dönmesi gerekiyor. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin