Tutuklu gazeteciden tüm meslektaşlarına selam!

Muğla Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Merdan Yanardağ, gazetecilere selam söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Tutuklu gazeteciden tüm meslektaşlarına selam!

Basın Konseyi Yüksek Kurul üyesi Avukat Turgut Kazan, Ergenekon davasında 10 yıl 6 ay hapse mahkum edilen Yurt Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ı, tutuklu bulunduğu Muğla Kapalı Cezaevinde ziyaret etti.



Yaklaşık bir saat süren görüşme de, Merdan Yanardağ'a Basın Konseyi Başkanı ve tüm Yüksek Kurul Üyeleri adına 'geçmiş olsun' dileklerini ileterek, sorunlarını dinlediğini ifade eden Kazan, Merdan Yanardağ’ın yanından ayrıldıktan sonra şunları söyledi:



"Ne yazık ki Türkiye'de gazetecilik ya işsizlikle karşı karşıya kalıyor ya da doğru bildiğini yazanlar bir biçimde gazetelerden uzaklaştırılıyor. Yazabilenler cezaevine kapatılıyor. Türkiye gazeteciler için büyük bir cezaevi oldu. Bu konuya duyarlı herkes gibi Merdan ve pek çok gazetecinin, aslında gazetecilik yaptığı için tutuklandığını, mahkum olduğunu görüyoruz" dedi.



Kazan, özel yetkili mahkemeleri mahkeme saymadıklarını, onların siyasal bir kararlılığın gereğini yerine getirdiklerini iddia ederek, "Türkiye, ileri demokrasi adına yargı formatı kullanılarak siyasal iktidarın veya cemaatin sevmediği insanların kolaylıkla hapse atılabildiği bir dönemi yaşıyor. Bu dönemin 12 Mart, 12 Eylül darbe dönemlerinden daha kötü işlediğini bir hukukçu olarak görüyorum. Bundan da bir hukukçu olarak mahcubiyet duyuyorum" diye konuştu.

Merdan Yanardağ'ın moralinin yerinde olduğunu ve meslektaşlarına selam söylediğini ifade eden Kazan, şöyle devam etti:



"Merdan'a 'geçmiş olsun' dedim ve onu dinledim. Dinlediklerimden çıkardığım sonuç ise gazeteci olduğu için hapis cezasına çarptırıldığı. En basiti ondan ağır ceza alanlar tutuklanmadı ama o tutuklandı. Diğerlerinden farklı bir tek açıklaması var, o gazeteciydi ve ısrarla yazıyordu. Israrla yazmanın sonucu Türkiye'de cezaeviymiş. Morali çok iyi ve tüm gazetecilere selam söyledi."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin