Tutuklu gazeteci hakim karşısında

Casuslukla suçlanan gazeteci yeniden hakim karşısına çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Tutuklu gazeteci hakim karşısında

İran'da yaklaşık bir yıl önce casusluk yaptığı iddiası ile tutuklanan Washington Post muhabiri Amerikalı gazeteci Jason Rezainan, tutuksuz yargılanan gazeteci eşi Yegane Salihi ve ismi açıklanmayan üçüncü sanık ikinci kez hakim karşısına çıktı.



İran basınında yer alan haberlere göre, Tahran Devrim Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Hakim Ebulkasım Salavati başkanlık etti.



Amerikalı gazeteci Rezainan, 27 Mayıs'ta görülen ilk duruşmasında, "İran'a dair gizli bilgileri toplayarak bu bilgileri düşman devletlerin kullanımına sunmak ve İran İslam Cumhuriyeti rejimi aleyhinde propaganda yapmakla" suçlanmıştı.



Öte yandan Yargı Sözcüsü Gulam Hüseyin Muhsini Ejei, bugün yaptığı basın açıklamasında Rezainan davasının kapalı görüldüğüne işaret ederek, davaya ilişkin bilgi ve ayrıntı yayınlanmasının kanuna aykırı olduğunu söyledi.



27 Mayıs'ta görülen ilk duruşmanın içeriğine ilişkin bilgi yayınlayan Mehr Haber Ajansı hakkında kanuni işlem başlatıldığını belirten Ejei, basın mensuplarını uyardı.

Washington Post gazetesinin Tahran muhabiri İran doğumlu ABD vatandaşı Rezainan, 22 Temmuz 2014'te eşi Yegane Salihi ve bir arkadaşıyla gözaltına alınmıştı. Daha sonra Salihi ve arkadaşı serbest bırakılmış ancak Rezainan casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklanmıştı.



ABD Başkanı Barack Obama, mart ayında Tahran yönetimine çağrıda bulunarak, gazetecilerin serbest bırakılmasını istemişti.(AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin