'Tutuklu Gazete' Facebook'ta

Hapisteki gazetecilerin seslerini duyurmak amacıyla üç sayı yayınlanan Tututklu Gazete'nin facebook sayfası açıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Tutuklu Gazete' Facebook'ta

Tutuklu gazetecilerin önerisi ve Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın desteğiyle üç sayı yayınlanan Tutuklu Gazete'nin facebook sayfası açıldı.



Tutuklu Gazete'nin ilk sayısı 24 Temmuz 2011'de "Sansüre direniş" manşetiyle çıkmıştı. Gazetenin resmi sayfası, 27 Kasım 2012'de tahliye edilen ve aynı zamanda "Tutuklu Gazete" fikrinin sahibi olan Bedri Adanır tarafından açıldı. Sayfayı tahliye edilen gazeteciler Bedri Adanır ve Sinan Aygül güncelleyecek.



Tutuklu gazetecilere mesaj gönderilecek



Sayfada tutuklu gazetecilerin yazı ve dava-duruşma bilgileri ile çeşitli etkinliklerin duyurularının paylaşılacağını ifade eden Adanır, "Sayfada ayrıca tutuklu gazetecilerin yazı, haber ve söyleşilerinin paylaşılacağı ve tutuklu gazetecilere dayanışma mesajı göndermek isteyenlerin mesajlarının toplanacağını" ifade etti.



Tutuklu Gazete'de yazılı ve görsel medyadan derlenmiş basın ve ifade özgürlüğü odaklı yazı ve haberlerin yanı sıra sayfaya gönderilen mesajların tutuklu gazetecilere iletilecek.http://www.facebook.com/tutukluugazetee linkinden 'beğen' linkine tıklayarak Tutuklu Gazete'nin facebook sayfasının paylaşımlarını görebilirsiniz. (bianet)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin