Tutuklu akademisyenler bugün ilk kez hakim karşısına çıkıyor!

'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklanan dört akademisyen bugün ilk duruşma için hakim karşısına çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol
Tutuklu akademisyenler bugün ilk kez hakim karşısına çıkıyor!

Türkiye ve yurt dışından 89 üniversiteden 1128 akademisyenin imzaladığı "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiride imzası bulunan tutuklu dört akademisyen bugün ilk duruşma için hakim karşısına çıkıyor. Duruşma Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülecek. 



Gözaltına alınan ve görevden uzaklaştırılan imzacı akademisyenlerin bilançosunu açıklamalarının ardından dört akademisyen; Esra Mungan, Muzaffer Kaya, Kıvanç Ersoy ve Meral Camcı hakkında soruşturma başlatılmıştı. Mungan, Kaya ve Ersoy 14 Mart'ta gözaltına alınmış, 15 Mart'ta da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Yurtdışında bulunan Meral Camcı ise 15 gün sonra Türkiye'ye dönmüş ve havaalanında gözaltına alınmasının ardından 31 Mart'ta tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.



Akademisyenler hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 7,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.



ABD'den açıklama: Yakından izliyoruz



ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, tutuklu akademisyenlerle ilgili gelişmeleri yakından izleyediklerini söyledi.



Sözcü Kirby, başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında, konu ile ilgili kendisine yöneltilen bir soruya verdiği yanıtta, "Her şeyden önce, biz davayı çok yakından izliyoruz. Daha söylediğimiz gibi, Türk hükümetini, Türk anayasasında da korunan ilkelere uymaya, yargı bağımsızlığına, bunların hepsi dahil demokrasinin temel ilkelerine uymaya teşvik etmeyi sürdürüyoruz "diye konuştu.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin