Tutuklanan Atalay Demirci: "Cemaat sayesinde popülaritem arttı "

FETÖ/ PDY soruşturmasında tutuklanan Atalay Demirci ifadesinde neler söyledi?

Google Haberlere Abone ol
Tutuklanan Atalay Demirci: "Cemaat sayesinde popülaritem arttı "

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasının ardından sosyal medya hesabı ele geçirilerek Gülen cemaatine yakın isimlerle özel yazışmaları ifşa edilen komedyen Atalay Demirci, tutuklandı.



Demirci, emniyetteki ifadesinde, bir televizyon kanalında yayınlanan yarışma programını kazanmasında kendisi için oy kullanan örgüt mensuplarının payı olduğunu düşündüğünü söyledi.



Meslekte ilerlemesinde örgütün rolü olup olmadığı ve örgütten bir destek alıp almadığı sorulan Demirci, ifadesinde bu soruyu ise şöyle yanıtladı:



"Bu örgütten direkt olarak bir destek gördüm diyemem, ancak Dünya Radyo'da çalışmamdan dolayı kabul etmeliyim ki çevremde daha çok bunlara hizmet eden insanlar olmakla beraber popülaritem daha da arttı. 2007 yılında Dünya Radyo'dan ayrılmama rağmen 2013 yılındaki 'Yetenek Sizsiniz' yarışmasında benim adıma cemaat tarafından oy kullanan şahısların olduğunu düşünüyorum. Benim ayrılmam üst kademedeki Muhammet Yusuf Kulaksız ile olmuştur. Alt kademedeki cemaate bağlı kişilerin bundan haberleri olmadığını düşünüyorum. Ancak ben cemaate bağlı hiç kimseyi arayıp, destek olmalarını istemedim."



Haberin tamamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin