TÜSİAD'ın yeni başkanı belli oldu

Muharrem Yılmaz'ın istifasından sonra TÜSİAD'ın yeni başkanı Haluk Dinçer oldu.

Google Haberlere Abone ol
TÜSİAD'ın yeni başkanı belli oldu

TÜSİAD bugün Muharrem Yılmaz'dan boşalan başkanlık koltuğuna yeni isim belirlemek üzere toplandı. Yılmaz, 43. Genel Kurul'da resmen başkan seçilmişti. Ancak sahibi olduğu SÜTAŞ firması ile ilgili havuz medyasında çıkan haberler üzerine TÜSİAD başkanlık görevinden istifa etti.



Yılmaz'ın istifanın ardından başkanlık için Haluk Dinçer, Tayfun Bayazıd ve Memduh Boydak'ın ismi konuşuluyordu. TÜSİAD'DAN yapılan açıklamaya göre, yeni başkan Haluk Dinçer. Geçen hafta Yılmaz'ın istifasının ardından Sabancı Holding Sigorta ve Perakende Grubu Başkanı Haluk Dinçer'in adı gündeme gelmişti. Dinçer, başkan olacağına dair haberleri yalanlamıştı.



TÜSİAD'IN AÇIKLAMASI



Muharrem Yılmaz, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden 4 Haziran 2014 tarihinde istifa etmiştir. Sayın Yılmaz 2010-2012 yılları arasında sürdürdüğü Yönetim Kurulu Üyeliği, Başkan Yardımcılığı ve 2013 Ocak ayından bu yana üstlendiği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini başarıyla ifa etmiş, kurumun ulusal ve uluslararası düzeydeki itibarına çok önemli katkılar sağlamıştır. Yılmaz görevi süresince, Türkiye'de sivil toplumun güçlenmesi ve iş dünyasının örgütlü gelişimi için emsal teşkil edecek somut adımlar atmıştır. TÜSİAD olarak Muharrem Yılmaz'a vermiş olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.



TÜSİAD Yönetim Kurulu, 10 Haziran 2014 tarihinde, saat 16:00'da gerçekleştirdiği Olağanüstü Yönetim Kurulu toplantısında, tüzüğüne ve kurumsal kültürüne uygun olarak kendi içinde yaptığı seçim sonucunda, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer'i seçmiştir.



HALUK DİNÇER KİMDİR?

1962’de İstanbul’da doğan Haluk Dinçer, University of Michigan’dan makine mühendisliği lisans ve MBA derecelerini aldı. 1995’de Temsa bünyesinde Sabancı Topluluğu’na katılan Dinçer, 2004 yılında Sabancı Holding Perakende Grup Başkanlığı görevini üstlendi. Haluk Dinçer, Mart 2011 tarihinden itibaren Sabancı Holding Perakende ve Sigortacılık Grup Başkanlığı görevini yürütüyor. Dinçer, evli ve iki çocuk babası.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin