TÜSİAD Başkanı'nın istifası yabancı basında da yankı buldu!

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Muharrem Yılmaz istifa etmesi yurt dışında da dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
TÜSİAD Başkanı'nın istifası yabancı basında da yankı buldu!

BBC "İstifa kararı 43 yıllık TÜSİAD tarihinde bir ilk. TÜSİAD'ın daha önceki hiçbir başkanı görevinden istifa etmemişti" diyor. 



BBC, 17 Ocak 2013 tarihinden beri TÜSİAD başkanı olarak görev yapan Yılmaz'ın istifa gerekçesinin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı 'Sütaş ile ilgili çıkan haberlerin TÜSİAD'a zarar vermesini engellemek' olarak açıkladığını belirtirken basında yer alan haberlerde Sütaş yönetiminin çalışanların e-devlet şifrelerini zorla temin ederek sendikaya üyelik başvurusu yapıp yapmadıklarını kontrol ettiği ve sendikaya başvuran işçilerin ise işten çıkarıldığı iddia edildiğini anlatıyor.



Haberde Muharrem Yılmaz'ın ise, iddialara yanıt verdiği yazılı açıklamasında çalışanların sendikalaşarak haklarını aramak istediği durumlarda şirket yönetiminin buna karşı çıkmadığını söylediği ve "bunu özgür iradeleri ile sağlayacakları ortam da mevcuttur" dediği aktarılıyor.



İngiliz yayın kuruluşu, haberinde "Vatana ihanet" tartışmasını anımsatarak Muharrem Yılmaz'ın, Ocak ayındaki bir konuşmasında hükümetin yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası tavrını eleştirirken böyle bir ülkeye yabancı sermaye gelmeyeceğini söylemesi üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu cümleyi kullanıyorsa bu vatana ihanettir" diye tepki gösterdiğine dikkat çekiliyor.



Daha sonra Muharrem Yılmaz'ın sözlerinin arkasında olduğunu ifade ettiği, ülkede yaşananları "kazananı olmayan bir kavga" olarak nitelediği de anımsatılıyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin