TürkMedya yöneticileri hakkında yeni suç duyurusu! 'Suikast' iddialarının peşini bırakmayacak

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Akşam, Star ve Güneş gazetesinin yöneticilerinin yargılanmalarını istedi.

Google Haberlere Abone ol
TürkMedya yöneticileri hakkında yeni suç duyurusu! 'Suikast' iddialarının peşini bırakmayacak

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Akşam Grubu sahibi Ethem Sancak ile Akşam, Güneş ve Star gazetesi yöneticileri hakkında 'suç işlemek için örgüt kurmak, hukuka aykırı suç isnadı, suç için anlaşma ve işlenmediğini bildiği halde sahte kanıt yaratarak suç uydurdukları' gerekçesiyle 7 yıldan 27'şer yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları amacıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.



'GOEBBELS TAKTİKLERİ' BENZETMESİNDE BULUNDU



Ethem Sancak hakkında Ankara Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Oran, yaptığı açıklamada, "İktidarı elinde bulunduran muktedirler, Goebbels taktikleriyle ne kadar büyük yalan söylerse söylesin bu iftirayı atanlardan hesap soracağım. Ethem Sancak ve sahibi olduğu havuz gazetelerinin yöneticileri hakkında çete kurup, suç uydurdukları gerekçesiyle bugün suç duyurusunda bulundum. CHP Genel Merkezi de 30'u aşkın suç duyurusunda bulundu, ben de hem idari, hem adli her yoldan 18 ayrı girişimde bulundum. Bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.



Oran'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na avukatı aracılığıyla yaptığı suç duyurusu dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:



"Tipik bir yöntem olarak uygulandığı üzere öncelikle kamuoyunda son derece büyük infial yaratacak bir senaryo üretilmekte sonra bu senaryoyu inandırıcı olmayı sağlayacak medyatik kamuoyu desteği devreye sokulmakta ve kamuoyu algısı yeterli olgunluğa ulaştırılınca da yargılama kurgusuyla kişiler ya da kurumlar kumpasa düşürülmektedir.



'SÜMEYYE ERDOĞAN'A SUİKAST' SENARYOSU ÜRETİLMİŞTİR



Kamuoyunda Ergenekon olarak bilinen davada 'Bilal Erdoğan'a suikast', Kozmik Oda soruşturmasında; Başbakan Yardımcısı 'Bülent Arınç'a suikast' Balyoz davasında; 'Camiyi bombalama' ve bu olayda da 'Sümeyye Erdoğan’a suikast' senaryosu üretilmiştir."



Dilekçede, Oran'a yöneltilen suçlamaların tamamının gerçek dışı ve üretilmiş iftiralardan ibaret olduğuna dikkat çekilerek, "Tefrika halinde devam ettirilen iftiralar çok kısa süre içerisinde kamuoyunca derhal deşifre edilmiş ve sahteciliği hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ortaya konulmuştur. Atılı suçlamaların çok açık birer iftira olduğunda hiçbir kuşku yoktur" denildi. (ANKA)



 



3 gazete manşet yaptı, soruşturma başlatıldı!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin