Türklerin favori ikilisi belli oldu: Akşama doğru karnı acıkan lahmacun ayrana sarıldı

Trendyol'un araştırmasına göre yılın ilk altı ayında en çok lahmacun sipariş edilirken, yanında ise en çok ayran içildi. Türk insanının market alışverişi saat 17 - 19 saatlerinde yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Türklerin favori ikilisi belli oldu: Akşama doğru karnı acıkan lahmacun ayrana sarıldı

Trendyol Yemek'ten alınan verilere göre, Türk insanının en çok tercih ettiği yemek Ocak ayından beri değişmedi. 

Ocak ayından itibaren en çok tercih edilen yemeklerin başını lahmacun çekti. 

DÜRÜM-DÖNER-PİZZA

Lahmacunu Adana dürüm, tavuk döner, çiğ köfte dürüm ve pizza takip etti.

Üç büyük kent dışında en çok sipariş veren iller sırasıyla Bursa, Kocaeli, Antalya, Eskişehir ve Mersin oldu. Yemeklerin yanında ise sırasıyla en çok ayran, gazlı içecekler, su ve soğuk çay tercih edildi.

İstanbul’un en çok sipariş veren semtleri Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Sarıyer, Kadıköy ve Üsküdar’ın gözdesi lahmacun ve ayran ikilisi oldu.

TATLIDA TERCİH WAFFLE OLDU 

Yılın ilk yarısında yemeğin üstüne tatlı sipariş etmek isteyenlerin tercihi ise waffle, profiterol, antep fıstıklı ekler, kazandibi ve soğuk baklava oldu.

Kahvaltılar için en çok tercih edilen ürünler sırasıyla simit, kaşarlı poğaça, kahvaltı tabağı, patatesli gözleme ve çikolatalı açma olurken en çok sipariş verilen çorbalar; mercimek, ezogelin, tavuk suyu, yayla ve kelle paça oldu.

Kullanıcılar deniz ürünleri içerisinde en çok hamsi tava, balık çorbası, ekmek arası hamsi, ızgara levrek ve ekmek arası uskumru siparişi verdi.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin