Türkiye'yi sarsan fotoğrafın sahibi belli oldu!

Başbakan'ın görevden alınan müşaviri Yusuf Yerkel'in Soma'da yerde yatan bir vatandaşı tekmelediği anın fotoğrafı sosyal medyada da en çok paylaşılan karelerden biri olmuştu. Peki 14 Mayıs'ta gündeme bomba gibi düşen bu kareyi kim çekti?

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'yi sarsan fotoğrafın sahibi belli oldu!

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, köşesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden alınan müşaviri Yusuf Yerkel'in Soma'da yerde yatan bir vatandaşı tekmelediği anın  fotoğrafını çeken gazeteciyi yazdı. Bildirici'ye göre fotoğraf İzmirli gazeteci Mehmet Emin Al'a ait.



İşte Bildirici'nin konuyla ilgili yazısı:



TEKMELEME fotoğrafı, Gezi olaylarındaki “Kırmızılı Kadın” fotoğrafından bu yana en çarpıcı haber fotoğrafıydı. Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel’in iki polisin yere yatırdığı madenciye tekme atarken çekilmiş fotoğrafın, tarihte iz bırakacağı muhakkak.



Peki bu fotoğrafı kim çekti? Merak ettim ama Hürriyet dahil hiçbir medya kuruluşunda foto muhabirinin imzasını göremedim. Oysa böyle bir fotoğrafı çekebilmek, bir foto muhabirine meslek yaşamı boyunca ya bir kere nasip olur ya da hiç.



Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin