Türkiye'yi ayağa kaldıracak bir çuval kaset

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugün kaleme aldığı yazısında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'na teslim edilen şantaj kasetlerini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'yi ayağa kaldıracak bir çuval kaset

Pehlivan'ın "Son Alperen Muhsin Yazıcıoğlu’nun Sır Görüşmeleri" isimli kitaptan aktardığına göre Yazıcıoğlu'na Türkiye gündemini her gün değiştirebilecek kasetler teslim edilmek istendi ancak Yazıcıoğlu reddetti.

Barış PEHLİVAN / CUMHURİYET

Türkiye’yi sallayacak bir çuval kaset

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve gazeteci Veli Toprak birlikte hazırlamıştı. Onlarca isim, bu kitap için Yazıcıoğlu’na dair bilinmeyen birçok özel anısını anlatmıştı. 

Konuşanlardan birisi de BBP liderinin danışmanlığını yapan Bilal Habeşi Özkaynar’dı. 

Yazıcıoğlu’nun uzun yıllar en yakınındaki isimlerden biri olan Özkaynar, şahitliğini şöyle aktarıyordu: 

“Bir gün rahmetli başkana birileri bir çuval kaset, CD, görüntü getirdi. Birileri işte, bu kayıtları yapanlar ya da ele geçirenler. Bu kayıtların, görüntülerin başka ellere geçebilme endişesiyle, yanlış ellere geçebilme endişesiyle başkana teslim etmek istediler. ‘Bunlar çok tehlikeli görüntüler. Bir şekilde kaydedildi, bir şekilde ele geçirildi. Bunun içinde sanatçılar var, siyasetçiler var, işadamları var, devlet adamları var, askerler var. İşte insanların zaaflarından, zafiyetlerinden faydalanılarak kimi oyunla, tezgâhla kimi de takiple elde edilen görüntüler. Bu görüntülerin her biri Türkiye’nin gündemini değiştirip sallayacak nitelikte. Bunları emanet edecek kimseyi bulamıyoruz. Bizde de kalamayacak. En güvenli olarak sizi biliyoruz. Size teslim etmek istiyoruz’ dediler. Başkan da ‘Ben kimsenin uçkurunun bekçisi, kayıtçısı değilim. Gidin ne yapıyorsanız yapın! Beni bunlara bulaştırmayın’ dedi. Onlar da ‘Başkanım bunlar çok kritik. Çok insanı zora, sıkıntıya sokacak. Türkiye’de gündemi değiştirecek, yerle bir edecek belgeler, görüntüler’ dediler.” 

O KASETLER ŞİMDİ KİMİN ELİNDE?

Kitaptan öğreniyoruz ki Muhsin Yazıcıoğlu sonunda ikna edilmişti “bir çuval” denilen o görüntüleri almakta. BBP liderinin bu durumu dönemin Kızılay Başkanı’na da aktardığını Özkaynar’ın ağzından okuyorduk: 

“Kızılay Başkanı, Yılma Durak, ben, Kızılay Yönetim Kurulu üyesi partili bir arkadaş vardı. Orada başkanım aynısını söyledi: ‘Bana öyle CD’ler, öyle görüntüler teslim edildi ki Türkiye’de yer yerinden oynar. Ama maalesef bu görüntüler bizim devlet adamlarımızın. Devlete zarar geleceği için bunlar kalacak. Bunların çıkmaması lazım. Bunlar da bana teslim edildi’.” 

Kitabın yazarlarının “Bu görüntüler 2010’lu yıllarda çıkan kasetler mi? Başka var mıydı?” şeklindeki sorusuna aldıkları yanıt ise şuydu: 

“Muhtemelen bazıları vardı ki ara ara bunlar çıktı. Deniz Baykal çıktı. MHP’ye yapılan operasyon... Bunlar ara ara çıktı, çıkıyor da. Belki bazılarınınki başka ellerde ki çok rahat baskı yapıyorlar. Bunlar üzerinden dizayn ediyorlar.” 

Şimdi bu ifşaatları okuyunca yeni sorular da gündeme geliyordu: 

Acaba Yazıcıoğlu’na o görüntüleri teslim edenler kimdi? Fethullahçılar, BBP liderinin üzerinden mi operasyon planlıyordu? Ve sahi, o çuvalda olduğu ileri sürülen ama henüz ortaya çıkmayan görüntüler şimdi kimin elindeydi? 

Dahası: 

Recep Tayyip Erdoğan’a yapılması planlanan “5 milyon dolarlık suçüstü...” 

Yazıcıoğlu’na verilen Devlet Bahçeli belgeleri... 

Üzeyir Garih’in gizli görüşmeleri... 

Selçuk Özdağ ve Veli Toprak’ın okurla buluşturduğu “Muhsin Yazıcıoğlu” kitabı bu konu başlıklarıyla da çok tartışılacağa benziyor.

Yazının devamını okumak için TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin