Türkiye'ye uluslararası yardımlar sürüyor. Malezya ordusu, depremzedeler için Adıyaman'da sahra hastanesi kuracak

Malezya, afet bölgesinde 24 saat aralıksız ameliyat ve tedavi hizmeti verecek sahra hastanesi kurmak için harekete geçti. Malezya ordusunda görevli 70'i doktor 106 sağlık çalışanı, İstanbul'dan Adıyaman'a geldi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'ye uluslararası yardımlar sürüyor. Malezya ordusu, depremzedeler için Adıyaman'da sahra hastanesi kuracak

Malezya Hükümeti, depremin yaşandığı ilk gün afet bölgesine 75 kişilik uzman Özel Afet Yardım ve Kurtarma Ekibi (SMART) sevk etmişti.

Deprem bölgesinde yaraları sarmak için 24 saat aralıksız sağlık hizmeti verecek olan 38 kişilik sağlık ekibi ile 40 ton tıbbi malzeme taşıyan Malezya Hava Kuvvetleri'ne ait iki adet Airbus A-400 uçağı, Adıyaman'da kurulacak Sahra hastanesi için 11 Şubat Cumartesi günü Gaziantep’e sevk edildi.

Bugün de Malezya ordusunda görevli 70'i doktor 106 sağlık çalışanı, deprem bölgesinde sahra hastanesi kurmak için Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Adıyaman'a doğru yola çıktı. Malezya sağlık kafilesinde yer alan cerrahlar, göz ve çocuk doktorlarının deprem bölgesinde 6 hafta boyunca, 24 saat aralıksız ameliyat ve tedavi hizmeti vereceği öğrenildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan sorumlu Vali Yardımcısı Halil Avşar afet bölgesine gidecek kafileyi uğurlardı.

'TİP-2 sahra hastanesi olacak'

Malezya İstanbul Başkonsolosu Tengku Mohd Dzaraif bin Raja Abdül Kadir, "Şu an burada insani yardım koordinasyonunu gerçekleştirmek için burada bulunuyoruz. Deprem bölgesinde koordinasyon ve gerekli iletişimi sağlamak için buradayız. 70 kişilik bir arama kurtarma ekibi ilk günden itibaren orada çalışmalara başladı. 106 kişilik bir askeri medikal personelin de bir kısmını da orada. Diğerleri de Adıyaman'da bir sahra hastanesi kurmak üzere yola çıkacak. Orada yaralıları tedavi edecekler. Oraya giden ekiptekiler durumu gördükten sonra, neye uğradıklarını şaşırdılar. Ekip küçük ama ellerinden geldiğince oradaki herkese yardım etmeye çalışıyorlar. Bu TİP-2 sahra hastanesi olacak" dedi. 

Malezya Silahlı Kuvvetleri Sağlık Servisi Genel Direktörü Korgeneral Dr. Zulkeffeli bin Mat Jusoh, "Buraya gelmemizin amacı orada depremden etkilenen insanlara sağlık açısından yardımda bulunmak. Öncelikli hedefimiz Adıyaman'da TİP-2 ve belki TİP-3'e varabilen sahra hastanesi kurmak" diye konuştu. 

Sağlık kafilesinde yer alan Tuğgenerel Muhammet Hayzar, "1992 yılında Gülhane Asker Tıp Fakültesi'nden mezun oldum. Şu anda Malezya ordusunda çalışmaktayım. Bugün kardeşlerimize yardımcı olmak için geliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin